Дрони на сонячних батареях не бояться ППО

13 января 2023

Дрони на сонячних батареях не бояться ППО

Безпілотники, що працюють на сонячних батареях, можуть стати альтернативою супутникам-шпигунам. За результатами тестів такі БПЛА можуть залишатися в небі протягом тижнів і навіть місяців. Про це повідомляє Фокус. 

Вчений Ден Ломас із Лондонського університету Брунеля у Великій Британії зазначає, що дрони на сонячних батареях гарні за можливістю переміщення. А супутники потребують запасу часу для планування переходу на нову орбіту.

Для військових згадане обладнання буде дешевшим, ніж будь-яке супутникове. Журналісти оцінили програму сонячних дронів у 5 млн дол. Супутники-шпигуни потребують мільярдів.

"Вони можуть перебувати в небі "вічно", тому що живляться від сонячної енергії, отримуючи її безперешкодно, оскільки на їхній висоті немає хмар. Якщо у вас є невразливий апарат, противник нічого не може з ним зробити, навіть якщо побачить його", - прокоментував Ентоні Кінг з Університету Ворвіка.

Нагадаємо, раніше ми писали про ППО С-300 зі Словаччини в Україні.

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

США перекинули групу винищувачів F-35 до Греції 27 сентября 2024

До Греції також прибули американські літаки-заправники KC-135. Навчання під керівництвом Об'єднаного авіаційного командування НАТО проходитимуть до 11 жовтня.

У мережі показали фото Харлан для Playboy, які не потрапили в журнал 27 сентября 2024

Фехтувальниця Ольга Харлан, яка є найтитулованішою спортсменкою України, стала героїнею нового номера чоловічого видання Playboy, але всіх фото зі зйомки у мережі досі немає.

Експерт вказав на наслідки вибуху "Сармата" 27 сентября 2024

Експерт вказав на наслідки вибуху "Сармата"

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves 0.5
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше