Електромобілі зайняли 94% ринку автомобілів у Норвегії

4 сентября 2024

Електромобілі зайняли 94% ринку автомобілів у Норвегії

У серпні 2024 року Норвегія досягла рекорду: близько 94% з 11 114 проданих автомобілів були електричними, повідомляє Норвезька дорожня федерація (OFV). Цей результат став можливим завдяки щедрим податковим пільгам та додатковим перевагам, таким як використання автобусних смуг і безкоштовне паркування для електромобілів.

Про це повідомляє Auto 24.

За словами директора OFV Ойвінда Солберга Торсена, якщо нинішня тенденція збережеться, Норвегія скоро досягне своєї мети по переходу на нульові викиди до 2025 року. Він також зазначив, що спостерігається незначне зростання загальної кількості проданих автомобілів порівняно з минулим роком, що може свідчити про покращення економічної ситуації.

Як повідомляє Bloomberg, у серпні було продано понад 2 000 автомобілів Tesla Model Y, що складає 19% від усіх продажів. Дизельні та бензинові автомобілі склали лише 2% від загального обсягу продажів, що підкреслює значний зсув у бік електромобілів.

Рік тому частка електричних автомобілів на ринку нових легкових автомобілів у Норвегії складала 87%, що підтверджує продовження успішної екологічної політики країни та зростаючий інтерес до електричних транспортних засобів.

Раніше ми повідомляли про топ-5 нових кросоверів до 35 тисяч доларів.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Марина Бех показалася з чоловіком на відпочинку в Карпатах. Фото 28 сентября 2024

Легкоатлетка Марина Бех поділилася на сторінці атмосферним контентом з відпочинку у горах. Спортсменка показалася на тлі гірських краєвидів.

У Києві сталась пожежа в школі: проводилась евакуація учнів та вчителів 28 сентября 2024

У Києві сталась пожежа в школі: проводилась евакуація учнів та вчителів. Подробиці і фото Причини загоряння встановлюватимуть правоохоронці

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Fit Curves 5.0
Fit Curves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше