Стало відомо, хто з українських водіїв уникне штрафу за непристебнутий ремінь безпеки

24 августа 2024

Хто з українських водіїв уникне штрафу за непристебнутий ремінь безпеки

В Україні водії та їхні пасажири зобов’язані використовувати ремені безпеки відповідно до правил дорожнього руху. Це правило допомагає знизити ризик серйозних наслідків при ДТП. Проте є певні винятки, коли ремені не є обов'язковими.

Про це повідомляє «Новини Pro».

Так, водії та пасажири з інвалідністю або з фізіологічними особливостями, які заважають використанню ременів безпеки, можуть не пристібатися. В таких випадках на автомобілі має бути встановлено відповідний знак. Крім того, водії та пасажири оперативних і спеціальних транспортних засобів, що виконують службові завдання, також звільнені від цієї вимоги.

Проте, у загальному випадку, порушення правил використання ременів безпеки може призвести до серйозних штрафів і покарань. Непристебнутий ремінь безпеки карається штрафом у розмірі 510 гривень, який можуть отримати як водій, так і пасажири. У разі виявлення порушення після ДТП, штраф може зрости до 8500 гривень, а водія можуть позбавити права керування до 3 років. Також можливі виправні роботи, арешт або обмеження волі. У випадках серйозних травм або загибелі людей через непристебнутий ремінь безпеки, водія можуть засудити до 3-10 років позбавлення волі, залежно від кількості постраждалих.

Раніше ми повідомляли, кому з українців припинили видачу та обмін водійських прав.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

На Трампа подали у суд через його заяву на дебатах 25 сентября 2024

Після слів експрезидента у місті Спрінгфілд постійне зростають загрози громадській безпеці. Мер був змушений оголосити надзвичайний стан.

Зеленська у Гарварді вигуляла тотал-лук трендового кольору. Фото 25 сентября 2024

Під час свого офіційного візиту до США перша леді України Олена Зеленська завітала у штат Массачусетс, де не тільки зустрілася з губернаторкою Морою Гілі, а й відвідала Гарвардський університет.

США нададуть Україні боєприпаси для F-16 - ЗМІ 25 сентября 2024

Перелік зброї все ще фіналізується і може змінитися, стверджують американські офіційні особи.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Good-Harvest.UA 5.0
Good-Harvest.UA

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше