Як вибрати силовий електричний кабель?

31 марта 2023

Вибір силового кабелю – це обов'язковий та дуже важливий пункт при проектуванні та монтажі освітлення на вашій ділянці. Правильний вибір – гарантія того, що ви ефектно, дешево та безпечно підсвітите басейн та зможете підключити бензинову газонокосарку, не знеструмлюючи на час садових робіт увесь будинок.

Що таке силовий кабель?

Силовий кабель – це кілька електричних провідників, покритих діелектриком та скріплених загальною захисною оболонкою. Від дроту кабель відрізняється конструкцією, сферою застосування, характеристиками. Так само як і кабель, провід може складатися з кількох жил, покритих ізоляцією та оболонкою, але площа перерізу жил силового кабелю більша, а його ізоляція розрахована на прокладку в агресивних середовищах. Якщо силовий провід використовується для монтажу всередині приміщення, силовий кабель служить для передачі електрики від будівлі до будівлі, всередині багатоквартирних будинків.

Рекомендуємо вам кабель ВВГнг 3х2 5 – силовий кабель із струмопровідними жилами з міді, в оболонці з негорючого ПВХ-пластикату. Він розрахований для використання в пожежонебезпечних зонах, має круглу форму.Кабель може прокладатися як усередині приміщень (з різною вологістю повітря), так і на свіжому повітрі.

Яка структура силового кабелю?

Силовий кабель являє собою джгут з декількох ізольованих кабельним папером, гумою або пластиком алюмінієвих або мідних жил, скріплених алюмінієвою, сталевою, свинцевою, гумовою або пластмасовою оболонкою і захищених від зовнішнього впливу оболонкою. Часто для захисту від механічних пошкоджень на екран або оболонку накладається подушка із шарів просоченого кабельного паперу, пряжі, бітуму, полівінілхлоридних або поліамідних стрічок та броні.

Багато хто задається питанням, який кабель вподобати - алюмінієвий чи мідний. Відразу обмовимося, що алюмінієві кабелі під захистом правильно підібраного вступного автомата, ПЗВ та реле пріоритету здатні витримувати навіть більші навантаження, ніж сучасна мідна проводка перетином 1,5 мм2, запитана від введення 4 мм2. Втім, найкращими вважаються мідні силові кабелі. Вони пластичні, майже не окислюються і завдяки низькому опору набагато менше, ніж алюмінієві, нагріваються, пропускаючи струм.

Щодо ізоляції, то силовий кабель випускається у подвійній або одношаровій ізоляції. Кабель з одношаровою ізоляцією є однодротовою або багатодротовою жилою в суцільному шарі пластику або гуми. Кабель з подвійною ізоляцією включає як мінімум дві однодротяні або багатодротяні ізольовані жили у спільній оболонці з гуми, сталі, пластмаси, алюмінію або свинцю, захищеної від механічних пошкоджень та впливу зовнішнього середовища зовнішнім покривом. Ізоляція може бути:

  • легкою, вологостійкою поліетиленовою з матеріалу з покращеними електричними властивостями;
  • пластмасовою, з полівінілхлориду, стійкою до дії лугів, кислот солей та вологи;
  • стійкою до багаторазових вигинів гумовою із синтетичного або натурального каучуку та ін.

Силовий кабель ВВГнг 3х2 5 та інші товари можна придбати в спеціалізованому інтернет-магазині за посиланням https://vse-e.com/. Крім того, в каталозі ви також знайдете все необхідне для роботи з електрикою.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Пять причин взять с собой раскладушку в кемпинг 26 апреля 2024

Отдых на природе с ночевкой важно продумать до мелочей, в том числе организовать место для сна. Весной и летом можно обойтись ковриком и легким спальным мешком, для осеннего туризма и зимней рыбалки больше подойдет раскладушка

У російському Омську горить склад нафтопродуктів 25 апреля 2024

Вогонь на підприємстві гасять 58 рятувальників та 15 одиниць техніки, а також два пожежні потяги.

Вийде фільм про Путіна, створений ШІ 25 апреля 2024

Вийде фільм про Путіна, створений ШІ

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Мікрофон К8 0.3
Мікрофон К8

Отзывов: 1

Дзюбанчук 0.9
Дзюбанчук

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше