Интернет-провайдеры зарабатывают на доверчивости клиентов

12 октября 2013

Довіряй, але перевіряй: йдеться про провайдерів - компанії, які надають телекомунікаційні послуги. Нині їх на українському ринку просто неймовірна кількість. Тож замовляючи інтернет або кабельне телебачення, слід уважно читати документи, які ви підписуєте. Бо як показує практика, розірвати відносини з такими компаніями зовсім непросто. Чого від них чекати і як виплутатися з неприємних ситуацій, - у матеріалі Альони Завори.

Перевіряючи свою поштову скриньку, серед рекламних оголошень, рахунків, листівок Ви можете знайти для себе щось новеньке, наприклад, повідомлення про послуги, якими вже давно не користуєтесь.

Саме такий сюрприз підготувала компанія-провайдер Катерині, яка два роки тому вирішила скористатися послугами інтернету. Співпраця була недовгою - за кілька місяців через малу швидкість інтернету дівчина розірвала угоду. Натомість отримала свіжий рахунок.

Катерина Кущинська, мешканка Києва:

- Я была очень удивлена, когда увидела, что я кому-то должна 31 гривну. Думала, это шутка.

На цьому пригоди Катерини не скінчилися. Вже за місяць компанія-провайдер надіслала ще одного листа.

Катерина Кущинська, мешканка Києва:

- Я увидела вот это вот письмо, и там было сказано, что я еще должна оплатить, кроме 31 гривны, еще и судовой сбор - сто с чем-то гривен.

Попри всі намагання дівчини дізнатись у компанії, звідкіля взявся борг, щоразу їй давали стандартну відповідь. На наш офіційний запит провайдер відповів те саме.

"Товариство повністю виконало взяті на себе зобов'язання, але натомість Кущинська К.Ю. не виконала взяті на себе зобов'язання в частині оплати за отримані послуги, у зв'язку з чим і утворилась заборгованість у сумі 31,12 грн. з 01.02.2012 року".

Адвокат, до якого звернулася Катерина, пояснив таку поведінку керівництва компанії і порадив звернутися до суду.

Дмитро Величко, адвокат:

- Даний лист розрахований на громадян, які добровільно підуть і виконають. У разі настання подібної ситуації потрібно, по-перше, не ховатися, якщо є можливість, то подзвонити до суду, краще під'їхати в суд, звернутися до канцелярії суду.

Окрім юристів, на захист споживача можуть стати і громадські організації.

Петро Яцук, голова Національної комісії, що здійснює державне врегулювання у сфері зв'язку та інформатизації:

- Якщо він дійсно виявив, що його обманули чи якусь неякісну надали послуги, то в нього два варіанти: чи звернутись до інспекції захисту споживачів, чи відповідно вже до нас, у відділ комісії. Ми будемо впливати на відповідного суб'єкта, щоб він якісно надавав послуги.

Ситуація, в якій опинилася Катерина, не унікальна. Зазвичай, люди не б'ються за дріб'язкові борги, а просто йдуть і сплачують рахунки, кажуть юристи.Альона Завора, Володимир Самченко та Олег Невядомський, Новини, телеканал "Інтер"

Хочешь узнать больше - читай отзывы

podrobnosti.ua

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Зачем нужен уголовный адвокат по ДТП: помощь адвоката и порядок действий 26 апреля 2024

Попадание в дорожно-транспортное происшествие – это событие, которое может изменить вашу жизнь в мгновение ока. В таких ситуациях возникает множество вопросов и тревог: как защитить свои права?

Стали відомі 5 цікавих фактів про Михайла Коцюбинського 26 апреля 2024

Переконав Винниченка не писати російською та "змусив" всю Європу говорити про Україну: 5 маловідомих фактів про Михайла Коцюбинського Він активно збагачував українську літературну мову новими словами

На Київщині затримали чоловіка, який убив знайомого на залізничній станції 26 апреля 2024

Завдав близько 40 ударів ножем: на Київщині затримали чоловіка, який убив знайомого на залізничній станції Підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

7 роддом 5.0
7 роддом

Отзывов: 1

"ЛЕО-БУС" 5.0
"ЛЕО-БУС"

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше