Стало відомо, коли YouTube починає рекомендувати пропаганду Кремля

1 декабря 2023

Коли YouTube починає рекомендувати пропаганду Кремля: подробиці

Від того, якій мові користувач віддає перевагу під час перегляду YouTube, залежить подальша мова роликів зі списку рекомендацій. Цей зв'язок майже прямий. Більше української - більше українських рекомендацій, більше російської - аналогія відповідна. Про це повідомляє Texty.org.

Алгоритм формування рекомендацій фокусується не тільки на 1 конкретній людині, а й на інших людях зі схожими інтересами. Якщо дивитися проросійський контент, то YouTube орієнтується на аналогічних споживачів. І рекомендуватиме те, що сподобалося їм. Якщо це відкрита пропаганда і дезінформація, то з часом вони вклиняться в рекомендації.

YouTube для розуміння того, що відбувається у відео, використовує його заголовок, опис, ключові слова і самі кадри. На основі цих пунктів відбувається класифікація до певної категорії: "Новини та політика", "Ігри" або "Музика". Навряд чи було б, якби людина цікавилася спортом, а їй почали підсовувати ролики з наукою та технологіями. Однак, алгоритми визначення категорії на майданчику часом розмиті та, загалом, неідеальні. YouTube часто помиляється. При помилках і мімікруванні під певну категорію можна отримати її "переваги".

"Наприклад, відео з російським пропагандистом Яковом Кедмі було промарковано як "Кіно та анімація" (Film & Animation), а конспірологічні теорії могли отримувати позначку "Наука і технології" (Science & Technology). Чому це може бути проблемою? Категорія відео впливає на просування. Тобто якщо Яків Кедмі промаркований як "Кіно та анімація", то є вірогідність, що його пропагандистський ролик спливе в рекомендаціях людини, яка любить дивитися відео про кіно. Людина його подивиться, і потім платформа знову буде підсовувати Кедмі, а потім і інший схожий пропагандистський контент", - ідеться в матеріалі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Росія запустила кілька нових ІПСО. 

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Сучасне обладнання для тваринництва 10 октября 2024

Обладнання для тваринництва вкрай важливе для ефективного функціонування будь-якої ферми. Адже саме воно допомагає створити оптимальні умови по утриманню та догляду за тваринами

Глава Сил безпеки Ірану зник безвісти після поїздки до Бейрута - ЗМІ 8 октября 2024

Ісмаїл Каані приїхав до Бейруту після знищення глави Хезболи. Після ударів наприкінці минулого тижня він на зв'язок більше не виходив.

Нідерланди виділять 400 млн євро на розробку дронів для України 8 октября 2024

Половина безпілотників буде розроблена в Нідерландах, а решту виготовлятимуть в Україні та інших країнах.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

https://bactosfera.u a/ 5.0
https://bactosfera.u a/

Отзывов: 2

bactosfera 4.9
bactosfera

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше