Стало відомо, коли штраф за алкогольне сп'яніння за кермом незаконний

23 сентября 2022

Коли штраф за алкогольне сп'яніння за кермом незаконний

Перевірка людини на алкогольне сп'яніння відбувається лише після того, як її вже зупинили. При цьому сама перевірка на алкогольне сп'яніння не є причиною зупинки. Так, нещодавно суд визнав незаконною адміністративну справу проти водія за п'яне водіння, оскільки поліція не назвала законної причини зупинки (справа №344/8791/22).

Інцидент стався ще 14 липня, коли поліція зупинила автомобіль за 15 хвилин до комендантської години. Виявивши ознаки алкогольного сп'яніння, інспектори запропонували водієві пройти огляд. Після проходження перевірки виявилося, що у крові водія 0,75 проміле алкоголю, повідомляє Дорожний адвокат

Коли настав час розгляду справи в суді, водій пояснив, що його зупинили незаконно, тому всі подальші дії поліції також є незаконними. Суд першої інстанції до аргументів водія не дослухався та оштрафував його на 17 000 гривень із позбавленням прав на 1 рік.

Водій не погодився з таким рішенням суду та оскаржив його в апеляційному суді. При повторному розгляді справи судді встановили, що суд першої інстанції не дослідив усі матеріали справи та не дав правову оцінку правомірності зупинення поліцією відповідно до статті 35 закону України "Про Національну поліцію".

Апеляційний суд визнав, що відсутність законних підстав для зупинки автомобіля є причиною вважати всі наступні дії поліції неправомірними. Також у суді зазначили, що під час складання протоколу про стан сп'яніння, водію не роз'яснили його права та обов'язки та не забезпечили реальних прав на допомогу адвоката.

Враховуючи все сказане вище, в суді дійшли висновку, що протокол на водія за алкогольне сп'яніння є неправомірним і скасували його.

Нагадаємо, що раніше ми розповідали, про що потрібно знати водієві при перевірці на стан сп'яніння.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Пивоваров під час свого концерту зламав ніс фанатці - неочікувана реакція потерпілої 25 апреля 2024

Під час концерту співака Артема Пивоварова в Києві стався неприємний інцидент, спричинений ним же.

Кеті Холмс із 18-річною дочкою від Тома Круза вигуляли стильні денім-луки у Нью-Йорку. Фото 25 апреля 2024

Американська актриса Кеті Холмс показалася на вулицях Нью-Йорка разом із донькою Сурі, якій нещодавно виповнилося 18 років.

Бельгійця виправдали за водіння напідпитку - його організм виробляє алкоголь 25 апреля 2024

Чоловік страждає на так званий синдром автоброварні, що іноді спричинене проблемами з кишечником.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Визиум 4.7
Визиум

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше