У Мінцифри відповіли, коли в Україні може з'явитися 5G

2 марта 2023

Коли в Україні може з'явитися 5G - відповідь Мінцифри

Незважаючи на війну, в Україні досі актуальним є питання впровадження мережі 5G. Але для запуску потрібен час. Про це розповів директор з розвитку мобільного зв'язку у Мінцифри Станіслав Прибитько, повідомляє Ліга.

Для розгортання технології, за його словами, обов'язкове проведення частотних аукціонів. Зараз один із потрібних діапазонів займають компанії, що надають телевізійні послуги. Їх слід перевести на нижчі частоти для вивільнення діапазону 700 МГц.

"Також потрібно провести наукові роботи, щоб переконатися, що мобільний зв'язок не заважатиме військовим для використання їхнього обладнання. Зараз Мінцифра з Держспецзв'язку опрацьовують можливість проведення теоретичної роботи в діапазоні 3,5 ГГц", - зазначив Прибитько.

Після завершення війни мають пройти заміри для підтвердження розрахунків. Вони потрібні для того, щоб не створювати перешкоди військовим.

"Але для цього потрібно залучити військове обладнання, яке зараз не може використовуватися для інших цілей, аніж безпека та оборона", - резюмував експерт.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українці знатимуть, хто з держави дивився їхні персональні дані.

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

На Київщині конфлікт між гостем та власником квартири закінчився вбивством 29 сентября 2024

На Київщині конфлікт між гостем та власником квартири закінчився вбивством. Подробиці справи Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі

Чарльз ІІІ, Редкліфф, Роулінг та інші вшанували пам'ять Меггі Сміт 29 сентября 2024

У п'ятницю, 27 вересня, стало відомо про смерть легендарної британської акторки, зірки серіалу "Абатство Даунтон" та фільмів "Гаррі Поттер" Меггі Сміт. Виконавиця ролі професорки Міневри Макґонеґел померла у віці 89 років.

У Британії ув’язнили екоактивісток, які облили супом картину Ван Гога 29 сентября 2024

Через кілька годин після оголошення вироку суду, троє активістів руху Just Stop Oil знову облили супом картину "Соняшники".

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Спортлайф 0.8
Спортлайф

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше