Конфіскація авто за борги перед ТЦК: що загрожує “ухилянтам”

16 августа 2024

Конфіскація авто за борги перед ТЦК: що загрожує “ухилянтам”

Останні зміни в українському законодавстві щодо посилення мобілізації надали нові повноваження Територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки (ТЦК), правоохоронним органам і судовим інстанціям у відношенні до військовозобов'язаних осіб, які порушують правила мобілізації. Це викликало занепокоєння серед водіїв, які бояться втратити свої автомобілі або права через несплату штрафів.

Про це повідомляють Новини Pro.

Нові норми передбачають штрафи за порушення військового обліку в діапазоні від 17 000 до 25 500 гривень. Такі штрафи накладаються за відмову з’явитися в ТЦК за повісткою, ухилення від постановки на облік, відмову пройти медкомісію або несвоєчасне оновлення військово-облікових даних. Однак, закон не передбачає конфіскацію майна за ці порушення.

Однак юристи попереджають, що якщо сума несплачених штрафів перевищує 160 000 гривень, виконавча служба має право накласти арешт на майно боржника, включаючи автомобілі. Арештоване майно може бути продане на аукціоні для погашення боргу. Гроші, отримані від продажу автомобіля, будуть використані для покриття заборгованості, а надлишок повернуть власнику.

Також можливі інші санкції, якщо порушення не буде усунене вчасно, включаючи тимчасове позбавлення права керувати автомобілем або конфіскацію водійського посвідчення.

Раніше ми повідомляли про те, якими будуть вимоги ТЦК щодо обмеження ухилянтів у керуванні автомобілем.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Xiaomi обігнала Apple у питанні смартфонів 22 сентября 2024

Xiaomi обігнала Apple у питанні смартфонів

Кацурін із дітьми показав, як готувати ліниві вареники з білим шоколадом. Відео 22 сентября 2024

Ресторатор Міша Кацурін поділився з підписниками рецептом солодких лінивих вареників та показав своїх маленьких помічників по кухні.

Російським вченим закриють доступ до адронного колайдера 22 сентября 2024

Щоб продовжити роботу їм доведеться розірвати співпрацю з російськими установами та перейти до іноземних наукових інститутів.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

BactoSfera OBB 15P-METAL ECO 4.9
BactoSfera OBB 15P-METAL ECO

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше