Країни, де найдешевші автомобілі Європи

31 января 2024

Значна, якщо не найбільша частка імпорту автомобілів в Україну здійснюється з країн Європи. На те є кілька причин – близьке розташування, що спрощує транспортування і скорочує час очікування, гарний стан і висока ліквідність європейських авто (після експлуатації на хороших дорогах і за якісного обслуговування такі авто прослужать довше, ніж вітчизняні). Ну і головна причина – це, звісно, низькі ціни. Однак не у всіх країнах ЄС купувати машину вигідно для українців. У цій статті ми розповімо, де найдешевші автомобілі в Європі, і які є переваги купівлі авто в цих країнах.

З якої країни вигідно пригнати авто в Україну

Найвигідніші для пригону автомобіля країни Європи:

  1. Німеччина.
  2. Польща.
  3. Швейцарія.
  4. Литва.
  5. Голландія.
  6. Естонія.
  7. Франція.

Німеччина

У Німеччині найбільший автомобільний ринок порівняно з іншими європейськими країнами. Ба більше, Німеччина має потужний автопром, який випускає автомобілі бездоганні за якістю, комплектацією, надійністю, безпекою та практичністю. Машини з Німеччини – дуже хороший варіант, оскільки в країні високі стандарти обслуговування автотранспорту (обов'язкове страхування, регулярне технічне обслуговування на спеціальних СТО). Догляд за машиною обходиться недешево, але ще дорожче обходиться ремонт, якщо машина вийде з ладу. А за законом, автомобілі на певному етапі експлуатації мають бути продані або списані в утиль. З цієї причини німецькі автовласники намагаються якомога швидше продати свій старий автомобіль, знижуючи на нього ціну. І це на руку українським покупцям, які мають можливість купити недорого добротний німецький автомобіль.

Польща

У сусідній країні теж дуже вигідно купувати автомобілі. Тут багато варіантів на невисокий бюджет. Популярні моделі Mercedes, Audi, BMW можна придбати від $5000. Машини, яким, від 3 до 7 років, мають чудовий стан, чому сприяють типові для Європи високі стандарти обслуговування та хороші дороги. 

Польща, як країна для купівлі автомобіля, має ще одну важливу перевагу перед іншими європейськими країнами. Вона знаходиться найближче, буквально по сусідству, а тому доставка авто з Польщі займає найменше часу. Час очікування для покупця – всього 7-10 днів. 

Швейцарія

Авто зі Швейцарії не користуються великим попитом, але не тому що там не вигідно купувати автомобіль, а тому, що українці мало знайомі з цим ринком. Насправді ж у цій країні є одна унікальна особливість – автомобілі там дуже швидко втрачають у ціні, особливо якщо машина потрапила в аварію або в процесі експлуатації з'явилися навіть несуттєві несправності. Тобто якщо машина потребує ремонту, власник намагатиметься її швидко продати, а тому сильно знижує ціну. Причина – дуже дорогий і не вигідний ремонт. До речі, з тієї ж причини в Швейцарії не стануть робити «косметику» перед продажем, щоб приховати пошкодження. Але все ж перевірка авто зі Швейцарії не буде зайвою. З її допомогою ви можете дізнатися важливі дані з історії автомобіля.

Литва

Литва стала одним з найбільших центрів торгівлі вживаним автотранспортом через зручне розташування, розвиток внутрішнього ринку, де присутні представники практично всіх автомобільних брендів. Так у Литві з'явилися умови для конкуренції між різними, особливо дрібними продавцями, що і стало причиною зниження цін на бу автомобілі. До недавнього часу найдешевші автомобілі в Європі можна було купити саме в Литві.

Переваги Литви в наявності виходу до моря. Сюди звозять биті та вживані авто із США, Японії, Кореї. Попутно розвивалася і мережа сучасних авто майстерень, де машини проходять ремонт, відновлення і підготовку до продажу. 

Голландія

Нідерланди, як і будь яка інша морська країна, має порти, тобто ідеальну інфраструктуру для транспортування автомобілів з будь-якого континенту. З цієї причини в Голландії зосереджено багато комерційних компаній, які займаються продажем, як легкового, так і спеціального автотранспорту (вантажних авто, сільгосптехніки) по всьому світу. Грамотна логістика, гарний розвиток онлайн-сервісів та аукціонів, низькі ціни – все це в результаті допомогло досягти великих обсягів продажів бу авто в Голландії та сприяло підвищенню попиту на машини з Нідерландів в Україні. 

Естонія

Не найбільший, але один з найвигідніших для пригону авто в Україну, ринок Естонії. Тут можна дуже дешево купити автомобілі віком від 14 років. Найбільший і найрозвиненіший автомобільний ринок в Естонії розташований у Талліні. Для українців естонські машини доступні за ціною, а купівля в Естонії вигідна і зручна, завдяки добре організованій доставці автотранспорту.

Франція

У Франції загалом ціни на вживані авто приблизно на тому ж рівні, що в Німеччині. Багато пропозицій у вже далеко не новому, але все ж таки хорошому стані. Проте на французькому ринку ви знайдете також багато пропозицій машин з невеликим пробігом в ідеальному стані або з незначними пошкодженнями. При виборі автомобіля потрібно орієнтуватися не лише на вартість машини, а й на вартість доставки. Пригін машини в Україну з Франції коштуватиме дещо дорожче, ніж з Польщі чи Німеччини. Це пов'язано з відстанню транспортування, а також зі складністю документального оформлення.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Термостабильные начинки: что это и как ими пользоваться 17 октября 2024

Изготовление сладостей на собственной кухне для семьи или на заказ для продажи – это захватывающий и интересный процесс. Магазины для кондитера предлагают много товаров, значительно

Как выбрать идеальный рюкзак для длительных поездок на транспорте? 10 октября 2024

Как выбрать рюкзак для длительных поездок, который вместит все необходимое и не будет доставлять дискомфорт. Критерии выбора и полезные советы

Активіст у футболці "Звільніть Україну" налетів на The Weeknd під час концерту 8 октября 2024

Активіст у футболці "Звільніть Україну" налетів на The Weeknd під час концерту: співак злякався, але не відійшов. Відео Подібну акцію він робив на Олімпійських іграх 2024

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Охрімчук Тетяна  
Охрімчук Тетяна

Отзывов: 1

MadBid.com 5.0
MadBid.com

Отзывов: 4

5 роддом  
5 роддом

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше