Мало часу на порятунок: експерт розповів про Іскандери, які РФ застосовує в атаках

6 июня 2024

Мало часу на порятунок: експерт розповів про Іскандери, які РФ застосовує в атаках

Окупанти почали частіше використовувати ракети Іскандер по нашій країні. Крайній раз вони були в атаці по Дніпру 4 червня. Обидві ракети збила ППО, але осколки заліза рашистів принесли наслідки цивільній інфраструктурі, люди отримали поранення. Зокрема, одномісячна дитина. Про це повідомляє ТСН.

ОТРК "Іскандер" існує в декількох варіантах - ракети "Іскандер-К" та "Іскандер-М". На Дніпро летіли Іскандери-К.

"Іскандер-М - це балістична ракета з дальністю до 500 км, а Іскандер-К - це крилата ракета з дальністю 1500 км. Вона дозвукова, летить на малих висотах і малопомітна", - розповів військовий експерт Олег Жданов.

Балістика проблемна через політ на надзвуку. У них особлива траєкторія і висока швидкість. З такими ракетами можуть боротися тільки комплекси Patriot і SAMP/T. Жданов зазначає, що проблема криється в тому, що ракета не знищується в повітрі.

"Це такий випадок дуже рідкісний, коли вибухає. Тому що її збивають, як американці її називають, "летючою колодою". Ракета без вибухової речовини. Її завдання - збити балістичну ракету з траєкторії, щоб вона не влучила в ціль. Вона відхиляється і вибухає в іншому місці. Там дуже міцна головна частина і зруйнувати її в повітрі дуже важко. А простим вибухом, як це роблять звичайні зенітні ракети, коли збивають крилату ракету або дрон-камікадзе, - це неконтактна дія. Тобто поруч із ціллю вибухає протиракета і цими уламками вона руйнує і розпадається. Там міцність ракети набагато менша", - пояснив Олег Жданов.

Іскандер-К збивається будь-яким комплексом, зокрема, С-300.

"Коли летить крилата ракета, вона видає звук як невеликий реактивний літак. Тому що принцип той самий - двигун у неї реактивний. А коли її збивають, то уламки на кінцевій ділянці траєкторії падають, іноді розвиваючи надзвукову швидкість. Вони йдуть у вільному падінні з інерцією польоту ракети", - зазначає фахівець.

Іскандер-К може запускатися на дальності 1500 км від Дніпра. Вночі того дня вони летіли на місто з Криму. Пуски ще РФ може проводити з Ростовської та Бєлгородської області. Ракета здатна маневрувати, змінювати свій курс, а потім бити по цілі. До того ж, вона летить на дозвуковій швидкості і на дуже маленькій висоті.

"Її потрібно знайти - у цьому проблема. Коли її знаходять, то намагаються відстежити, тому що вона може змінювати курс. Можуть втрачати її, тому що ракета запрограмована таким чином, щоб ховатися в складках місцевості, щоб ховатися за штучні перешкоди, щоб її ніхто не помітив. Якщо її виявили, є шанс її збити", - додає Олег Жданов.

Якщо це Іскандер-М, то він летить на 480 км. Приблизно за 500 км від Дніпра будь-яка точка може бути місцем старту. Політ займає менше 8 хвилин. На ввімкнення тривоги і спуску в укриття потрібно кілька хвилин. Іскандер-К дає більш поверхневий вибух і менше руйнувань, а Іскандер-М занурюється в землю, піднімає надзвичайно велику її кількість, дає велику вибухову хвилю. Якщо Іскандер у касетному варіанті, то висота підриву близько км. Покривається досить багато місця уламками.

"До речі, у Дніпрі фотографія була, що людина тримає шрапнель, це як арматура 10 чи 12 міліметрів, яку нарубали на спеціальному ножі. І ця шрапнель закладається в головну частину. Це може говорити про те, що ракета була в касетному варіанті. А вона дає менше руйнувань, але більше жертв серед людей - не важливо, це військові чи цивільні", - резюмував військовий експерт.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що названо найгіршу ППО окупантів. 

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Джіджі Хадід у золотій "кольчузі" підкорила Паризький тиждень моди. Фото 28 сентября 2024

Одна з найпопулярніших манекенниць світу Джіджі Хадід прекрасно розуміє, які частини тіла є її козирем. Зокрема, розкішні ноги, які білявка часто полюбляє підкреслювати довжиною міні.

Сапери дістали з Дніпра уламки російського безпілотника, збитого під час чергової атаки на Київ 28 сентября 2024

Сапери дістали з Дніпра уламки російського безпілотника, збитого під час чергової атаки на Київ. Подробиці і фото Фрагменти БПЛА обстежать спеціалісти

У Києві сталась пожежа в школі: проводилась евакуація учнів та вчителів 28 сентября 2024

У Києві сталась пожежа в школі: проводилась евакуація учнів та вчителів. Подробиці і фото Причини загоряння встановлюватимуть правоохоронці

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 1.8
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше