Навіщо потрібно міняти трансмісійну оливу в коробці передач?

5 апреля 2023

Як добре відомо кожному школяру з уроків фізики, поверхні, що труться, необхідно захищати, якщо ви хочете щоб вони служили якомога довше. Для цього в коробку передач автомобіля додається трансмісійна олива: https://www.berdichev.biz/transmisijna-olyva-dlia-avto-v-internet-mahazyni-exist-ua/, яка захищає працюючі поверхні від надмірного тертя та забезпечує їх надійний захист.

З часом олива забруднюється, до нього потрапляє металева стружка та інші продукти взаємодії  металевих частин, в результаті чого рідина втрачає свої первісні властивості і починає спінюватися. В результаті шестерні коробки передач починають спочатку видавати неприємний шум, а згодом просто руйнуватимуться. Зрештою, коробка передач перестане виконувати свої функції - її просто заклинить.

Описаний процес повною мірою відноситься до автомобілів з повним та переднім приводом. Що ж до задньопривідних авто, то в даному випадку коробка передач не відчуває високих температурних навантажень, внаслідок чого олива може працювати дещо довше, але не нескінченно.

Як правильно подбати про трансмісійну систему автівки?

Для попередження підвищеного зносу поверхонь коробки передач, що труться, фахівці рекомендують проводити заміну трансмісійної оливи кожні 50 тисяч кілометрів, а якщо ви любитель різкого стилю водіння по типу «розгін/гальмування», то термін служби оливи скорочується до 30-40 тисяч кілометрів пробігу авто. Важливо знати, що для автоматичних та механічних трансмісій існують свої види оливи.

Окремо варто відзначити варіаторні коробки, які вважаються автоматичними, але за своєю суттю близькі до механічних, оскільки працюють у жорстких температурних умовах. Для них існує спеціальна олива, яку рекомендується міняти кожні 40-50 тисяч км пробігу, а за високої інтенсивності їзди - кожні 30 тисяч. Якщо цього правила не дотримуватись, ремінь варіатора довго не прослужить.

Як правильно підібрати оливу?

трансмісійна олива в коробці передач

Як уже зазначалося, для різних типів коробок передач існують свої види трансмісійних олив  – цього правила необхідно чітко дотримуватись. Зауважимо, що сучасні синтетичні оливи вважаються універсальними і можуть використовуватися в широкому температурному діапазоні - від -500С до  +500С, оскільки відмінно зберігають свої мастильні властивості і в холодну і в теплу пору року. Такі оливи не густіють і змінюють коефіцієнт в'язкості ні у спеку, ні на морозі.

Замовити різні види трансмісійної оливи ви можете на сайті спеціалізованого інтернет-магазину Exist.ua, обравши потрібний варіант у каталозі.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Світоліна на милицях попозувала посеред Києва та поділилася думками про його безбар'єрність 30 сентября 2024

30-річна тенісистка Еліна Світоліна, яка нещодавно перенесла операцію на нозі, показалася на милицях посеред Києва та поділилася думками про безбар'єрність в українській столиці.

Катерина Кухар повторила з донькою вірусний танець. Відео 30 сентября 2024

Прима-балерина Катерина Кухар потішила прихильників новим відео зі своєю 9-річною донечкою Настею. У своєму Instagram вони повторили вірусний танцювальний тренд.

Дмитро Гордон приобійняв дружину у вишуканій сукні для осінніх фото 30 сентября 2024

Журналіст Дмитро Гордон потішив підписників спільними фото зі своєю дружиною та колегою Олесею Бацман.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Fit Curves 5.0
Fit Curves

Отзывов: 1

FitCurves 0.4
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 3.2
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше