Не відображаються документи у "Дії" коли зупинила поліція - що робити водіям

25 июля 2023

Не відображаються документи у "Дії" коли зупинила поліція - що робити

Все почалося з того, що співробітники поліції зупинили авто та попросили водія пред'явити документи. При спробі показати документи через програму "Дія" на екрані висвітилася помилка. У законодавстві не прописана процедура, як діяти водієві в таких ситуаціях, тому це спричиняє суперечки між співробітниками поліції та водіями під час зупинки, повідомляє Дорожній адвокат.

На момент пред'явлення документів з екрана смартфона виявилося, що свідоцтво про реєстрацію авто не відображається в додатку "Дія". Інспектори патрульної поліції зраділи цьому факту і виписали водієві постанову у розмірі 425 гривень за ненадання документів на вимогу співробітників поліції.

При цьому в техпідтримці "Дії" водієві відповіли, що через проблеми з реєстром посвідчень водія та техпаспортів, в цей момент документ міг зникнути або зовсім не підтягнуться в "Дію".

У своєму зверненні до суду водій наголосив на тому, що він не несе відповідальності за некоректну роботу державного сервісу "Дія". Суд це врахував і зазначив, що людина несе відповідальність за правопорушення лише в тому випадку, якщо дія була навмисною та протиправною та спрямована на порушення цивільного порядку.

Таким чином, можна зробити висновок, що технічні перебої в роботі сервісу "Дія" не повинні порушувати права громадян, а водії не несуть відповідальності за те, що у них не працював державний додаток. Водночас відсутність врегулювання цього питання на державному рівні може призвести до появи подібних ситуацій надалі.

Нагадаємо, що нещодавно ми розповідали, про що повинен знати водій про передачу техпаспорта онлайн.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Фахівці пропонують легкі ігри для розвитку вашого немовляти від 3 до 6 місяців 5 октября 2024

Розвиток малюка в перші роки життя — це важлива задача, яка потребує творчого підходу, адже гра — природний спосіб навчання дітей чогось нового. 

Названо п'ять основних причин, чому ви витрачаєте більше пального 5 октября 2024

Названо п'ять основних причин, чому ви витрачаєте більше пального

Переможці Євробачення 2024 зняли провокаційний кліп з Jerry Heil та іншими учасниками конкурсу 5 октября 2024

Переможці Євробачення 2024 зняли провокаційний кліп з Jerry Heil та іншими учасниками конкурсу. Відео Українка розповіла про яскраву колаборацію

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Спортлайф 0.8
Спортлайф

Отзывов: 1

ФитКервс 5.0
ФитКервс

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше