Нові права в Україні почнуть видавати з 1 серпня 2024 року

31 июля 2024

Нові права в Україні почнуть видавати з 1 серпня 2024 року

З 1 серпня 2024 року всі територіальні сервісні центри МВС в Україні розпочнуть видачу нових водійських посвідчень та свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, оснащених додатковими елементами захисту. 

Про це повідомляє VisitUkraine.

Зміни, затверджені Кабінетом Міністрів у грудні 2023 року, передбачають введення нових елементів захисту в документах. По-перше, на нових бланках з'явиться спеціальне маркування, а по-друге, в правому нижньому кутку свідоцтв про реєстрацію буде QR-код, який дозволить перевіряти їх достовірність через онлайн-сервіс Головного сервісного центру МВС. Ці нововведення повинні суттєво ускладнити можливість підробки документів і забезпечити їх оперативну перевірку.

Старі водійські посвідчення та свідоцтва про реєстрацію залишаються дійсними до закінчення терміну їх дії, і обмінювати їх на нові документи не потрібно, що спростить перехід на нові стандарти для водіїв.

Ця ініціатива є важливим кроком у боротьбі з підробками та зловживаннями. Виготовлення та продаж підроблених документів вже давно стало серйозною проблемою в Україні, де злочинці масово виготовляють фальшиві документи і рекламують свої послуги через соціальні мережі та месенджери. Нові документи з додатковими елементами захисту повинні значно зменшити ризик таких злочинів.

Раніше ми повідомляли про податки на пальне: що чекає водіїв після нових змін — експерт.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

67-річна Світлана Білоножко відповіла, що змінила в собі завдяки косметології 24 сентября 2024

67-річна Світлана Білоножко відповіла, що змінила в собі завдяки косметології. Фото зараз і в молодості Артистка ніколи не зверталася до пластичних хірургів

Садовий манікюр залишається в тренді: як повторити дизайн Зендаї і Кайлі Дженнер 24 сентября 2024

Садовий манікюр залишається в тренді: як повторити дизайн Зендаї і Кайлі Дженнер Трендові нігті зроблять образ стильним і унікальним у будь-яку пору року

Українські суди стали частіше підтримувати водіїв у спорах із поліцією 24 сентября 2024

Українські суди стали частіше підтримувати водіїв у спорах із поліцією

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

BactoSfera DARSONVAL Black 4.9
BactoSfera DARSONVAL Black

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше