Окупанти розкрили вартість Ту-22М3 і ракети Х-22

5 августа 2023

Окупанти розкрили вартість Ту-22М3 і ракети Х-22

Гарнізонний суд Мурманська присудив умовне ув'язнення колишньому командиру 40-го полку дальньої авіації Володимиру Алєксєєнку і колишньому керівнику польотів цієї ж частини Володимиру Степанову. Обидва у 2019 році допустили посадку Ту-22М3 з крилатою ракетою Х-22 за поганої погоди. Результат - 3 із 4 мертвих окупантів в екіпажі. Конкретизації терміну немає, але є цікаві грошові деталі. Про це повідомляє defence-ua.com.

Обидва росіянина повинні заплатити 4,5 млн рублів за втрачений бомбардувальник і ракету. До виплат поки справа не дійшла, оскільки почалися апеляційні дебати. Але аналітики вказують на два аспекти:

  • РФ з 2019 року змогла поліпшити бойову підготовку своєї дальньої авіації. Під час повномасштабного вторгнення на територію нашої країни не зафіксовано жодного випадку, коли б ці бомбардувальники розбилися.
  • Так зване ціноутворення на зброю в окупантів має довільний характер. При ракетних ударах загарбники можуть думати, що їм це нічого не коштувало. У той час, як світ порахує десятки або навіть сотні млн дол.

Ту-22 з ракетою - фото defence-ua.com
Ту-22 з ракетою - фото defence-ua.com

"Відомо, що Міноборони РФ хотіло стягнути за втрачений Ту-22М3, випущений 1986 року, і ракету Х-22 лише 97 млн рублів, з яких 12 млн млн - за саму КР. У 2019 році курс рубля щодо долара не був вище позначки 65 рублів за один дол. І якщо екстраполювати, то виходить, що станом на той момент втрачені Ту-22М3 і Х-22 коштували для Міноборони РФ коштували в еквіваленті лише 1,3 млн дол і понад 180 тис дол відповідно, що виглядає як мінімум заниженим показником.

Якщо ж говорити про фактично присуджену судом суму в 4,5 млн рублів збитку, то так виходить еквівалент лише близько 70 тис. Але тоді мова взагалі про абсолютний нонсенс", - кажуть у defence-ua.com.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що з себе представляють ракети С-200 і чи можна їх модифікувати для ударів на Росію. 

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Дружина Гордона продемонструвала у Instagram ошатний образ 5 октября 2024

Дружина, муза і колега журналіста Дмитра Гордона, Олеся Бацман, котра днями відсвяткувала своє 40-ліття, продемонструвала у Instagram ошатний образ.

Підраховано собівартість найдорожчого смартфона з лінійки iPhone 16 5 октября 2024

Підраховано собівартість найдорожчого смартфона з лінійки iPhone 16

Дженніфер Еністон замилувала появою на телешоу у компанії волохатого улюбленця. Фото 5 октября 2024

Актриса Дженніфер Еністон відома своєю любов’ю до тварин. У зірки самої є кілька собак, одна з яких нещодавно дебютувала в ефірі американського телешоу.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше