Пільги на розмитнення автомобілів у серпні: кому вони доступні

1 августа 2024

Пільги на розмитнення автомобілів у серпні: кому вони доступні

В Україні є чимало людей, які хочуть купити автомобіль за кордоном. Але чи можна уникнути сплати мита та податків? Розглянемо це детальніше.

Про це повідомляє «Економіка 24».

У серпні 2024 року звільнення від ПДВ, акцизного податку та мита для українців не передбачено. Це пов'язано з тим, що з 1 липня 2022 року скасовано попередні пільги на розмитнення. Проте існують винятки для автомобілів, які ввозяться для потреб військових. Ці транспортні засоби можна розмитнити з пільгами.

Пільги на розмитнення стосуються автомобілів, що ввозяться за запитом військових частин або військовослужбовців. Для інших громадян у серпні залишаються звичайні умови розмитнення.

Важливо зазначити, що у 2024 році вартість розмитнення автомобілів з ЄС залишилася без змін. Ввізне мито для автомобілів становить 10% від їх вартості, тоді як електричні автомобілі звільнені від цього мита. Додатково нараховується ПДВ у розмірі 20% від загальної суми, що включає вартість автомобіля, мито та акциз.

Акцизний податок розраховується згідно з формулою Державної митної служби: ставка податку множиться на об'єм двигуна в літрах та на кількість повних років автомобіля. Ставка акцизу залежить від типу двигуна: для бензинових двигунів вона складає 50 євро, а для дизельних – 75 євро.

Раніше ми повідомляли про те, що Україна зафіксувала рекордний імпорт легкових авто.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Трамп відмовився від дебатів і пояснив чому 23 сентября 2024

Експрезидент США заявив, що він би "із задоволенням" прийшов на ще одні дебати з Гарріс, але "голоси віддані" і його опонентка "сильно програє".

Акторка Бурковська вступила до лав ЗСУ 23 сентября 2024

35-річна українська акторка Ріта Бурковська приєдналася до лав Збройних сил України.

36-річна американська реперка Lizzo вразила результатами схуднення і розказала, як їй це вдалося 23 сентября 2024

36-річна американська реперка Lizzo, яку колишні працівниці звинуватили у харасменті, расизмі та фетшеймінгу, похизувалася результатами свого схуднення та пожартувала над хейтерами, які звинуватили її у використанні препарату "Оземпік".

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Пологовий 2 5.0
Пологовий 2

Отзывов: 1

Чепелева Юлия ФОП 0.8
Чепелева Юлия ФОП

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше