П'яних водіїв за кермом перевірятимуть по-новому

24 января 2023

Перевірятимуть п'яних водіїв за кермом по-новому - що змінилося

При зупинці автомобіля представники патрульної поліції мають право попросити водія пройти перевірку на стан алкогольного чи наркотичного сп'яніння і той не має права їм відмовити. В ідеалі, навіть законослухняні водії повинні знати порядок проходження огляду, наприклад, при відмові на абсолютно тверезого водія можуть скласти протокол за перебування за кермом у стані алкогольного сп'яніння.

Про зміни в "Порядку направлення водіїв транспортних засобів для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння, або знаходження під впливом лікарських препаратів, які знижують увагу та швидкість реакції водія та проведення такого огляду" повідомив представник КМУ у Верховній Раді Тарас Мельничук на своїй сторінці до Telegram.

"Серед іншого, передбачено, що огляд на місці зупинки транспортного засобу проводиться з використанням технічних засобів відеозапису, а у разі неможливості використання таких засобів, огляд проводиться у присутності двох свідків. Матеріали відеозапису обов'язково додаються до протоколу про адміністративне правопорушення", - прокоментував нововведення Тарас.

Нагадаємо, що нещодавно ми якраз розповідали про п'яну ДТП, в якій два брати протаранили поліцейський автомобіль KIA

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Грузії посилили закон про "іноагентів" в останньому читанні - ЗМІ 17 мая 2024

"Порушникам" скандального закону тепер загрожуватиме штраф у розмірі 1800 доларів, пише Грузия Online.

Зеленська зізналася, що засмучує її у власних дітях та в які моменти вдається "жити майже нормально" 17 мая 2024

Перша леді Олена Зеленська у своїх інтерв’ю переважно говорить про суспільні ініціативи, соціальні проєкти та політику. Однак подекуди дозволяє розкрити і трохи особистого. Зокрема, про дітей.

17-річна донька Джолі й Пітта запалила енергійним танцем. Відео 17 мая 2024

17-річна дочка Анджеліни Джолі та Бреда Пітта Шайло хоч і не обрала акторство за хобі чи професію, проте і з мистецтвом близько знайома.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше