Перші F-16 в Україні: експерт пояснив, що тепер змінилося

2 октября 2024

Перші F-16 в Україні: експерт пояснив, що тепер змінилося

Завдяки отриманню F-16 Україна змогла поліпшити можливості з відбиття ракетних атак окупантів. Такий коментар дав авіаексперт і науковий співробітник НАУ Валерій Романенко.

Він зазначає, ці літаки більш ефективно можуть збивати дрони-камікадзе Shahed і крилаті ракети. Плюс, їхнє задіяння дешевше.

"Наприклад, ми отримали ракети Sidewinder старої моделі. І я дуже задоволений саме цим. Чому? Ми отримали ракети Sidewinder AIM-9M. Старі ракети вартістю 300 тисяч доларів, яких шалена кількість на складах американської армії. Їх цими президентськими реквізиціями можна постачати, аби було бажання. Постачати в будь-якій кількості. Росіяни втомляться випускати крилаті ракети. А остання модель AIM-9X - вона вже коштує до 700 і більше тисяч доларів. І можливості її такі ж самі для знищення крилатих ракет, - каже Романенко.

Аналітик також прокоментував ситуацію з трагічною смертю пілота Олексія Меся і втратою першого борту F-16. Валерій Романенко нагадав, що льотчики вчилися працювати в умовах, коли не було загрози ракет ворога. Зараз потрібно звикнути виконувати бойові завдання з усіма реаліями. Перехоплення ракет іде на малих висотах. Романенко припускає, що втрата першого F-16 могла статися в західній частині країни, де дуже складний рельєф.

"Олексій Месь пішов на F-16 вчитися з посади командира ескадрильї МіГ-29. Найдосвідченіший, скажімо так, пілот. І мабуть, я думаю, що він був якраз командиром цього підрозділу, цієї ескадрильї, яка отримала F-16. І ось така прикра, дуже прикра, дуже трагічна для нас втрата", - сказав він.

Науковий співробітник НАУ каже, що в минулі часи авіаційному полку давали рік на перенавчання по літаках. Але тоді йшлося про дуже схоже обладнання. З іноземними літаками ситуація інакша.

"Наприклад, авіагоризонт: у нас рухається літак, у них рухається сама лінія горизонту. Рукоятка на F-16 - управління там під праву руку, по правому борту. У нас по центру. Ну, у нас кілометри на годину, у них вузли. Висота у нас у тисячах метрів, у них у тисячах футів", - резюмував Валерій Романенко.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, скільки F-16 можна купити Україні на заморожені гроші Росії.

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Мадонна поділилася фотоконтентом зі своєї поїздки до Лондона, куди прихопила з собою 28-річного бойфренда 2 октября 2024

Американська співачка Мадонна у Instagram поділилася фотоконтентом зі своєї поїздки до Лондона, куди прихопила з собою бойфренда, 28-річного Акіма Морріса.

Перші F-16 в Україні: експерт пояснив, що тепер змінилося 2 октября 2024

Перші F-16 в Україні: експерт пояснив, що тепер змінилося

Кардашян представила колекцію спіднього свого бренду. Фото 2 октября 2024

Американська теледіва Кім Кардашян, як ніхто знає, що найкраща реклама для її бренду – це вона сама.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves 3.2
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше