Поїздка з п'яним водієм може обернутися п'ятьма роками в'язниці для пасажирів

27 сентября 2024

Поїздка з п'яним водієм може обернутися п'ятьма роками в'язниці для пасажирів

Керування автомобілем у нетверезому стані — це серйозне правопорушення, яке в Україні карається досить суворо. Водії, які вперше потрапили в цю ситуацію, ризикують отримати штраф у розмірі 17 000 гривень і річне позбавлення прав. Проте в інших країнах, зокрема в Японії, відповідальність за п’яного водія може лягти не лише на нього, але й на його пасажирів.

Про це повідомляє "ТВОЯМАШИНА".

Японський закон проти нетверезих водіїв

В Японії існує специфічний закон, який забороняє людям сідати в автомобіль, за кермом якого перебуває очевидно нетверезий водій. Якщо поліція виявить таку ситуацію, пасажир може отримати штраф у 500 000 єн, що приблизно дорівнює 143 тисячам гривень. Більш того, у разі наявності обтяжуючих обставин, суд може засудити пасажира до п’яти років ув’язнення. Такі ж жорсткі заходи стосуються і продавців алкоголю, які відпустили спиртне водію, знаючи про його намір сідати за кермо.

Що чекає на водіїв

Для водіїв, які керують автомобілем у нетверезому стані, покарання в Японії може досягати 1 мільйона єн, що приблизно дорівнює 285 тисячам гривень. Крім того, порушники можуть отримати п’ятирічний термін ув’язнення і довічне позбавлення прав. Якщо нетверезе водіння призводить до загибелі людей, покарання стає ще більш суворим: водієві загрожує до 15 років позбавлення волі.

Порівняння норм

Таким чином, можна помітити, що в Україні, хоча й існують жорсткі покарання за нетверезе водіння, японська система має ще більш строгі заходи, які покривають не лише водіїв, а й пасажирів. Це підкреслює важливість відповідальності всіх учасників дорожнього руху і необхідність дотримання правил безпеки на дорозі.

З огляду на такі факти, водіям варто ретельно обмірковувати свої дії, особливо якщо планують вживати алкоголь. Відповідальність за життя і здоров’я на дорозі лежить не лише на водіїві, а й на всіх, хто перебуває в автомобілі.

Раніше ми повідомляли, як обрати ідеальну лампочку для авто.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У мережі захейтили Олю Полякову через підтримку квадробіки 27 сентября 2024

У мережі захейтили Олю Полякову через підтримку квадробіки: нехай вдома роблять, що хочуть У відповідь українці заявили, що думка співачки "взагалі недоречна"

Жадан заговорив про возз'єднання з Христиною Соловій і відповів на провокативні запитання фанатів 27 сентября 2024

Жадан заговорив про возз'єднання з Христиною Соловій і відповів на провокативні запитання фанатів Шанувальники закликали артиста не писати колишнім у стані алкогольного сп'яніння

Хореограф Євген Кот серйозно захворів і назвав діагноз 27 сентября 2024

Танцівник зізнався, на яку хворобу страждає.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше