Ракетні атаки на Україну: від чого залежить час підльоту ракет

16 сентября 2024

Ракетні атаки на Україну: від чого залежить час підльоту ракет

Окупанти щодня тероризують нашу країну різними видами зброї - авіаційними бомбами, дронами-камікадзе та ракетами. Ймовірний час прильоту останніх після повітряної тривоги становить від 10 хвилин до півгодини. Про це розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

На цей факт впливають кілька чинників. Перший - місце запуску.

"Потрібно розуміти, що є різні місця базування, з яких випускають крилаті ракети. Від цього і залежить, скільки потрібно часу, щоб зреагувати не тільки громадянам, а й ППО. Також важливий фактор - тип ракети, який використовують проти того чи іншого міста, тому що в різних ракет різна швидкість, структура польоту, концепція використання", - пояснив Коваленко.

Найчастіше ці залізяки летять до нас із російської території, акваторії Чорного моря або тимчасово окупованого Криму. З півострова ведеться обстріл Одеси та області ракетами з берегових комплексів П-800 Онікс. У них швидкість 3000 км/год на максимумі. До Одеси відстань майже 200 км. У цьому випадку на підліт лічені хвилини.

Олександр Коваленко додає, що іноді сили ППО реагують на ракети швидше, ніж вмикається тривога. Щодо реагування на різні ракети експерт каже, що найкраща ситуація в центрі, на півдні та на заході країни. Це пояснюється відстанню, у підрозділів протиповітряної оборони є більше часу на реагування.

"Для центральних регіонів України РФ намагалася використовувати крилаті ракети "Калібр" і Х-101. Вони мають надзвукову швидкість, проте їх часто помічають. Поки вони перебувають у нашому повітряному просторі, їх фіксують і збивають. Тобто далекі райони України мають більше часу, щоб забезпечити безпеку громадян", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що авіаексперт розповів про нюанси збиття балістики над Україною. 

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Пара з Англії проїхала 400 км голяка на велосипедах 19 сентября 2024

Друзі вирушили в 418-кілометрову подорож голяка з Глостера до Лендс-Енда, Велика Британія.

Гарріс телефонувала Трампу після замаху на нього - The Hill 18 сентября 2024

На колишнього президента США, кандидата у президенти від Республіканської партії Дональда Трампа у неділю, 15 вересня, імовірно намагалися скоїти замах, коли він грав у гольф у Вест-Палм-Біч у штаті Флорида.

СБУ проводить обшуки у Свято-Введенському чоловічому монастирі в Києві: названо причину 18 сентября 2024

СБУ проводить обшуки у Свято-Введенському чоловічому монастирі в Києві: названо причину. Фото Офіційної інформації наразі не надходило

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше