Росія не змогла завадити роботі Starlink в Україні – заступник глави МВС

20 сентября 2022

Росія не змогла завадити роботі Starlink в Україні – заступник глави МВС

Росіяни та їх засоби радіоелектронної боротьби не здатні нічого зробити зі Starlink. Система продовжує вирішувати питання із зв'язком в Україні. Про це розповів заступник міністра внутрішніх справ Ігор Бондаренко, повідомляє Укрінформ.

Бондаренко у якості прикладу навів випадок, коли в одному з районів Київської області стояли бійці Нацгвардії. У березні там велися активні бойові дії. МВС встигло передати саме цьому підрозділу Starlink. При заході до Мощуна окупанти намагалися максимально використати можливості РЕБ.

"І у наших не працювало нічого - ні мобільний зв'язок, ні радіостанція, а Starlink - функціонував. І хоча б завдяки цьому цей підрозділ був на зв'язку із сусідніми підрозділами, розуміли, де і що відбувається", - поінформував чиновник.

До повномасштабного вторгнення нашій країні використовувалася система KA-SAT.

"24 лютого вранці ми отримали інформацію, що ця система не функціонує. Близько 10 години ми вже зрозуміли, що чекати відновлення роботи супутникового зв'язку немає сенсу, тому що частина цих портативних комплексів була виведена з ладу. Тобто навіть якщо сама платформа відновить роботу, то немає комплекту, з яким можна працювати.

Того ж дня близько 12:00 у мене була розмова з віце-прем'єр-міністром – міністром цифрової трансформації України Федоровим Михайлом Альбертовичем, що крім Starlink інших варіантів, які допоможуть відносно недорого, комплексно, швидко і в достатньому обсязі забезпечити потреби зв'язку немає", - додав Ігор Бондаренко.

Глава Мінцифри Федоров уже тоді добре спілкувався з Ілоном Маском у Twitter.

"А 28 лютого я вже розподіляв першу партію Starlink, які приїхали в Україну. І зараз ми їх завдяки нашим партнерам – і європейським, і американським – отримали в досить значному обсязі", - сказав чиновник МВС.

Нагадаємо, раніше bigmir.net писав про те, чи вдасться Росії позбавити Зеленського зв'язку.

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Москві затримали віце-губернатора Алтайського краю з валізою грошей 17 мая 2024

Кібардіна підозрюють у шахрайстві з використанням службового становища. Під час затримання він мав при собі валізу з 18 мільйонами рублів.

Княжа родина Монако засвітилася в Парижі 17 мая 2024

Княжа родина Монако - Альбер ІІ, його дружина Шарлін, донька Габріела та син Жак - днями навідалася в Париж, де зустрілася з президентом Франції Еммануелем Макроном та першою леді Бріджит.

Проблеми зі спиною: як отримати медичну допомогу безкоштовно 17 мая 2024

Біль у спині — один із найпоширеніших медичних симптомів у сучасному світі. За даними різних досліджень, понад 80% дорослого населення хоча б раз у житті відчували біль у спині. Цей симптом може вмить погіршити якість життя і обмежити нашу звичну активність, але, попри це, ми часто ігноруємо подібні сигнали свого тіла. 

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше