Росія почала модернізацію авіаційних бомб

6 апреля 2023

Росія почала модернізацію авіаційних бомб

У країни-терориста Росії є розробка, яка дає змогу робити з бомби вільного падіння щось на кшталт планованого корегованого боєприпасу. Серійного виробництва РФ не змогла досягти, але загроза є. Збивати такі бомби ППО не під силу. Про це розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

Перед подробицями про розробку Коваленко нагадав, що в лютому минулого року росіяни заявляли, що "мають панування в повітряному просторі України після повного знищення ППО". При цьому у квітні того ж минулого року ворожа авіація літала в зоні Білорусі та на тимчасово окупованих територіях.

"Росіяни могли собі дозволити весь цей час здійснювати тільки пуски авіаційних ракет, дальність ураження яких дозволяла не входити в зони ураження "знищеної" української ППО. Але таких ракет ставало все менше, а інші змушували цю відстань скорочувати до гранично небезпечної. При цьому, росіяни повністю позбулися можливості проводити килимові бомбардування українських міст і сіл. І це при тому, що у них на складах лякаюче безмежні запаси бомб ФАБ/ОФАБ-250, ФАБ/ОФАБ-500 та інших. Але останніми тижнями вони стали виходити з цього становища", - сказав Коваленко.

Не так давно в одному з районів тимчасово окупованого Донецька впала бомба ФАБ-500 M62 з блоком управління і корекції.

"У Росії кілька років розроблявся і випробовувався керований комплекс ракетно-бомбового озброєння модульного типу 9-А-7759 "Грім". Даний комплекс мав інерційно-супутниковий комплекс з перешкодозахищеним приймачем СНС ГЛОНАСС і GPS. Комплекс мав дальність до 120 км. Але цей комплекс виявився дуже дорогим і технологічно витратним, тому від нього відмовилися. А ось у 2022-му з'явилася потреба в тому, щоб надати бомбам можливість далекого планування. І в контексті відмови від "Грому" стали генерувати кустарні вироби у форматі "БУКа", - зазначив оглядач.

У результаті окупанти отримали досить громіздку, не уніфіковану штуковину з проблемною детонацією. Але вона дає змогу швидко модифікувати бомби, що вільно падають, для ударів на відстані до 50 км. Це серйозна загроза, навіть якщо спрацює 50% БК. Бомби з БУКами використовують у зоні бойових дій і по населених пунктах уздовж лінії зіткнення.

Як зазначає Олександр Коваленко, бомби з цією приблудою мають низьку надійність, залежать від погодних умов і серйозно схильні до зовнішнього впливу. З погіршенням погоди загарбники стали менше застосовувати зазначені боєприпаси.

"Таким чином, Росія продовжує демонструвати свою технічну, технологічну і виробничу відсталість. Навіть кустарний БУК, який можна "варити" в будь-якому гаражі, вони не можуть виробляти серійно і пропорційно достатньо, щоб забезпечити системність ударів.

Проте проблематика протидії застосуванню цих комплексів росіянами полягає в тому, що така бомба не збивається ППО і слід збивати сам носій - винищувач/фронтовий бомбардувальник. А для цього потрібен ЗРК великого радіусу дії, або винищувач із ракетами 100 км+", - пояснив Коваленко.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Росії з'явилися три нові типи дронів-камікадзе. 

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Відомий співак пояснив, чому відмовився воювати на фронті 30 сентября 2024

"Армія – це не моє". Відомий співак пояснив, чому відмовився воювати на фронті Зараз його життя все ж пов'язане з військовою справою

Дружина Євгена Коноплянки у їхній день народження показала сімейні розваги на конях. Фото 30 сентября 2024

29 вересня український футболіст Євген Коноплянка та його дружина, майстер спорту з бадбінтону Вікторія святкують день народження. Кохана футболіста привітала їх зі святом спільними фото.

Фани Холлі Беррі в шоці від фото 58-річної зірки з волохатими пахвами 30 сентября 2024

Фани Холлі Беррі в шоці від фото 58-річної зірки з волохатими пахвами

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 0.5
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше