Ряди ЗСУ поповнили фінські БТР SISU

14 сентября 2023

Ряди ЗСУ поповнили фінські БТР SISU - що в них особливого

Вже найближчим часом Україні можуть передати нову партію військової техніки. Партію техніки Україні передасть Фінляндія в рамках допомоги на загальну суму 94 мільйони євро. Цей пакет військової допомоги стане 18 від Фінляндії, а разом із ним загальна сума допомоги Україні становитиме 1,3 мільярда євро. Попри те, що Міноборони Фінляндії не розкриває подробиць поставки, вже зараз можна припустити, яку техніку отримає Україна.

Так, цілком імовірним здається постачання в Україну бронетехніки Sisu, яка служить у лавах ЗСУ ще з осені 2022 року, 24. На сьогодні у Фінляндії є близько 500 БТР цього виробника в різних модифікаціях, починаючи від XA-180/185 до XA-202 і XA-203. Враховуючи, що частина техніки підлягатиме заміні, її цілком імовірно, і передадуть Україні.

Швидше за все, Україні варто очікувати на передачу кількох Sisu Pasi XA-180/185. Ця бронетехніка належить до першого покоління фінських БТР і мало чим відрізняється від радянської бронетехніки тих років, хоч і має кращу ергономіку. З плюсів можна відзначити, як мінімум, повноцінні бічні двері для зручної посадки та висадки водія та екіпажу.

Також ззаду на БТР є повноцінні двері для десанту, що прискорює висадку десанту і робить її швидшою. Привід у бронемашини звичайно ж повний, а рух її наводить двигун на 270 к.с. (Valmet 611 DSBJA з АКПП Allison MD 3560). На озброєнні стоїть кулемет (7,62 мм або 12,7 мм), а в пізніших версіях є навіть повноцінна гармата.

Нагадаємо,  нещодавно ми розповідали про експериментальний автобус із Запоріжжя, який допомагає українським війнам на фронті

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Названо емоцію, яка здатна вбити наш організм: як працює психосоматика 8 октября 2024

За словами лікаря, ця емоція здатна призвести до серйозних фізичних проблем і скоротити тривалість життя.

Как подобрать вентилятор охлаждения двигателя на UKR PARTS? 7 октября 2024

На сайте компании UKR PARTS вы можете подобрать вентилятор именно той конфигурации, который будет точно соответствовать марке и модели вашего автомобиля

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

https://bactosfera.u a/ 4.5
https://bactosfera.u a/

Отзывов: 1

УкрСервисМонтаж 0.1
УкрСервисМонтаж

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше