ЄС візьме під контроль штучний інтелект - ChatGPT теж

16 июня 2023

ЄС візьме під контроль штучний інтелект, ChatGPT теж

Європейський союз запустив процедуру підготовки закону про регулювання розвитку штучного інтелекту, захист людей від нього. Зараз триває робота над остаточними положеннями документа. Про це повідомляє ВВС.

За задумом, системи ШІ розділять на групи залежно від ступеня загрози для людства. Щодо кожної розроблять обмеження і питання контролю. Зокрема, планують заборонити те, що може впливати на підсвідомість людей і системи біометричного розпізнавання. Відстеження облич має працювати постфактум, а не онлайн. І лише для пошуку злочинців, терористів, зниклих людей, після рішення суду. Ресурси для створення контенту, як ChatGPT, повинні будуть маркувати свої творіння, щоб не видавати себе за роботу людей.

"Ризик вимирання може існувати, але ймовірність досить мала. Ризики ШІ більше пов'язані з тим, що люди будуть піддані дискримінації. Якщо банк використовує ШІ для вирішення того, чи може людина отримати іпотечний кредит, або якщо це соціальні служби. У цих випадках потрібно бути впевненим, що людина не зазнає дискримінації через стать, колір шкіри або місце проживання", - прокоментувала заступниця голови Єврокомісії Маргрете Вестагер.

Системи штучного інтелекту в очах ЄС розділені на групи: "неприйнятного ризику", "високого ризику", "обмеженого ризику", "генеруючі системи". Під заборону в країнах ЄС потрапить усе, що належить до "неприйнятного ризику":   

  • системи для впливу на підсвідомість людей;
  • системи соціального рейтингу, які ділять людей за поведінкою, соціально-економічним становищем;
  • системи розпізнавання облич у режимі онлайн.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що програміст створив програму "копіювання" людей.

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Німеччина запроваджує жорсткі вимоги для одержувачів соцдопомоги 4 октября 2024

Реформа, зокрема, передбачає, що одержувачам соцдопомоги, котрі без поважної причини відмовляються від запропонованої роботи або навчання, протягом трьох місяців на 30% скоротять розмір виплат.

Американські студенти показали, як за допомогою розумних окулярів Ray-Ban дізнатися про людину все й одразу 4 октября 2024

Американські студенти показали, як за допомогою розумних окулярів Ray-Ban дізнатися про людину все й одразу

Втрата слуху на одне вухо: чому буває та як лікується 4 октября 2024

Відчуття закладеності у вусі або запаморочення – це приховані симптоми, на які варто звернути увагу.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves 3.2
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше