Що варто знати про водовідштовхуючі блискавки?

15 августа 2023

Напевно, зараз мало які види одягу, не рахуючи, звичайно, нижньої білизни, не мають вже традиційної застібки-блискавки. Ми із задоволенням користуємося цим геніальним винаходом, з легкістю одним жестом розстібаючи та застібаючи джинси, куртки, багажні сумки, навіть не замислюючись над тим, який комфорт цей винахід подарував людству. Достатньо, наприклад, купити водонепроникну блискавку, щоб не просто із зручністю застібати свою куртку, а й зробити її повністю захищеною від снігу та дощу.

водонепроникна блискавка

Як влаштовані блискавки?

Всі застібки-блискавки, залежно від конструктивних особливостей, можна поділити на три групи:

  • Спіральні – даний тип застібок виготовляється на основі двох спіралей із пластику, закріплених на тасьмі, які при з'єднанні міцно входять у зачеплення між собою;
  • Тракторні – на відміну від попереднього типу "блискавок", такі застібки складаються з окремих пластикових зубчиків, також закріплених на тасьмі, здатних міцно чіплятися один за одного. Такі застібки зазвичай використовуються для верхнього одягу;
  • Металеві – такі «блискавки» схожі на тракторні, але з тією відмінністю, що зубчики виготовляються не з пластмаси, а з металу – латуні чи нікелю. Металеві застібки вважаються найбільш міцними, хоч і можуть іноді заїдати.

Крім того, блискавки також можуть мати свої особливості. Існують так звані потаємні застібки, зубчики яких повністю закриває тасьма, тож створюється ілюзія глухого шва. Або водонепроникні блискавки, які використовуються для захисту одягу від вологи.

У чому особливість водовідштовхувальної блискавки?

Для того щоб створити водовідштовхувальну блискавку, необхідно покрити тасьму спеціальним гідрофобним матеріалом. На виробництві таких застібок в Україні спеціалізується підприємство «Молнія». На заводі виконується процес покриття і тасьми, і спіралі спеціальним водовідштовхувальним розчином з наступною термофіксацією, внаслідок чого краплі вологи зісковзують із застібки, не проникаючи всередину одягу. Важливо наголосити, що така блискавка зовні практично не відрізняється від звичайної і виглядає цілком естетично. Виробник пропонує клієнтам як окремі застібки, так і рулонний варіант (від 150 до 250 метрів у рулоні). Бігунки до блискавок можна придбати окремо.

Водовідштовхувальні блискавки призначені для використання у таких видах виробів:

  • туристичне спорядження – рюкзаки, намети, спальні мішки, сумки;
  • туристичне взуття та одяг;
  • костюми для дайвінгу та водних видів спорту;
  • гірськолижне та альпіністське спорядження та одяг;
  • верхній одяг для холодної пори року;
  • дощовики тощо.

Стаття для виробника блискавок molniya.com.ua.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Телеведуча Лідія Таран рідкісними фото привітала доньку з 17-річчям 6 октября 2024

Телеведуча Лідія Таран, яка нещодавно відсвяткувала власне 47-річчя, привітала з днем народження свою донечку Василину. Дівчині виповнилося 17 років.

Linux-вірус Perfctl заразив з 2021 року тисячі серверів і потай майнить на них криптовалюту 6 октября 2024

Linux-вірус Perfctl заразив з 2021 року тисячі серверів і потай майнить на них криптовалюту

У Києві помітили багатоповерхівку, яка пливе Дніпром: екзотичний "плавзасіб" викликав чимало жартів 6 октября 2024

У Києві помітили багатоповерхівку, яка пливе Дніпром: хто дав дозвіл на "мандрівку". Фото Екзотичний "плавзасіб" викликав чимало жартів

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ФОП Дюдюк Р. М.  
ФОП Дюдюк Р. М.

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше