Серед хакерів є 40% жінок - опубліковано дослідження

10 марта 2023

Серед хакерів є 40% жінок - опубліковано дослідження

Багато користувачів мережі, які хоч раз чули про хакерів, типово уявляють, що це чоловіки віком від 18 до 40 років. Аналітики докорінно розвіяли міф. Оскільки після аналізу 5 англомовних хакерських форумів і 5 російськомовних, виявилося, що до 40% відвідувачів - жінки. Про це повідомляє Trend Micro.

Оскільки кіберзлочинці дуже стежать за своєю анонімністю, то дослідникам довелося застосувати спеціальні інструменти та штучний інтелект. Виявилося, що:

  • На англомовних форумах - 40% жінок.
  • На російськомовних форумах - трохи більше 42,6%.

Більша частина жінок, 61%, припала на ресурс Sinister. Трохи іншу картину, але з тим же змістом, показав Gender Analyzer V5. Під нього вибрали контрольну групу з 10 осіб на XSS і Hackforums - точність кваліфікації профілів як жіночі склала 82,4%.

Аналіз 50 випадкових акаунтів на XSS (у середньому обліковий запис мав реєстрацію 31 місяць тому і близько 704 повідомлень) показав 70% чоловіків і 30% жінок. Аналогічний моніторинг Hackforums показав 64% чоловіків і 36% жінок.

"Прийнято вважати, що більшість кіберзлочинців - чоловіки. Однак гендерна упередженість (явна або прихована) може серйозно вплинути на кримінальне розслідування. Правоохоронні органи та інші слідчі не повинні робити автоматичні припущення про стать злочинця. Наш аналіз показав, що щонайменше 30% учасників андеграундних форумів можуть бути жінками, навіть якщо вони відкрито не обговорюють свої гендерні профілі в мережі, - резюмують дослідники.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Росія за допомогою хакерів збирає криптовалюту для фінансування своїх окупантів. 

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

54-річний відомий актор двічі отримав повістку і розповів про його мобілізацію 30 сентября 2024

Артист також відповів, чому після отримання повістки не перебуває на службі.

Катя Репяхова показала своє дитяче фото з Віктором Павліком 30 сентября 2024

"Це твій майбутній чоловік, віриш?" Катя Репяхова показала дитяче фото з Віктором Павліком Вона була поціновувачкою творчості артиста з юних років

У Британії ув’язнили екоактивісток, які облили супом картину Ван Гога 29 сентября 2024

Через кілька годин після оголошення вироку суду, троє активістів руху Just Stop Oil знову облили супом картину "Соняшники".

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Fit Curves 5.0
Fit Curves

Отзывов: 1

FitCurves 0.4
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше