Штучному інтелекту пророкують крах

23 июня 2023

Штучному інтелекту пророкують крах

Моделям штучного інтелекту загрожує погіршення роботи. Оскільки вони навчаються на контенті, який згенерували інші ШІ-модулі. Велику кількість такої інформації фахівці порівнюють із пластиком, який засмічує океан. Про це повідомляє VentureBeat.

Ключові тези матеріалу про майбутнє штучного інтелекту:

  • Що більше людей використовуватимуть штучний інтелект для виробництва контенту, то більш хвилюючим стає питання: що станеться, коли ШІ-контент пануватиме в інтернеті замість переважно людського?
  • Дослідники з Британії та Канади кинулися шукати відповідь на запитання. Використання ШІ-контенту для навчання ШІ призведе до проблем із моделями. Цитата з їхньої наукової роботи: "Якщо ви тренуватимете музичну модель на Моцарті, можете очікувати результати, такі як у Моцарта, але без "іскри", назвемо їх "Сальєрі". А якщо "Сальєрі" продовжить тренувати наступні покоління, яке звучання ми матимемо вже на п'ятому-шостому поколінні?" - пишуть автори дослідження.
  • Виходячи з розподілу ймовірностей для моделей, що працюють із текстом і зображеннями, вчені дійшли висновку, що навчання на даних іншого штучного інтелекту дорівнює колапсу, погіршенню якості роботи. Модель за підсумком забуває справжній розподіл даних. Накопичення помилок призводить до гіршої інтерпретації реальності.
  • Погіршення ситуації також можна порівняти із забрудненням атмосфери вуглекислотою. Людство на подібному рівні збирається заповнити інтернет контентом без сенсу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ЄС візьме під контроль штучний інтелект, ChatGPT теж. 

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

ЄС призупинив зустрічі на високому рівні з урядом Грузії 4 октября 2024

Посол Євросоюзу Павел Герчинський висловив надію, що грузини у жовтні оберуть новий уряд, який буде відданий демократичним цінностям.

Єфросиніна висміяла плітки про її пластику та розповіла, що насправді робить раз на пів року 4 октября 2024

Телеведуча Маша Єфросиніна доволі відверто обговорює у соцмережах з підписниками вікові зміни, процедури краси, тему фігури тощо.

Обкрадав банкомати, обмінники та магазини: у Києві затримали серійного крадія-рецидивіста 4 октября 2024

Обкрадав банкомати, обмінники та магазини: у Києві затримали серійного крадія-рецидивіста. Фото і відео Підозрюваному та його спільнику загрожує до 12 років позбавлення волі

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

5 роддом  
5 роддом

Отзывов: 1

ФитКервс 5.0
ФитКервс

Отзывов: 1

FitCurves 0.5
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше