Скільки "дизеля" не доливають на АЗС України - дослідження

2 июля 2024

Скільки "дизеля" не доливають на АЗС України - дослідження

Інститут споживчих експертиз перевірив точність відпуску дизельного палива. Про це йдеться у дослідженні.

Контрольні зразки були відібрані як на АЗС преміальних брендів (WOG, ОККО, AMIC, UPG, KLO, PARALLEL, SHELL), так і на АЗС, що позиціонують себе як дискаунтери (УКРНАФТА, PRIME, CHIPO, MARKET, BVS, БРСМ-НАФТА, MANGO, MARSHALL, VST).Після цього зразки були доставлені до акредитованої лабораторії для проведення вимірювань. Отримані результати виявилися несподіваними.

Зразки дизельного палива, придбаного на автозаправних станціях, були виміряні в лабораторії з використанням мірного циліндра, після чого було перераховано їх щільність. Потім фахівці застосували спеціальну формулу для приведення обсягів до температури, за якої зразки були відібрані на АЗС. У результаті було встановлено, що у семи великих мережах дизельне паливо не піддавалося недоливу, проте в інших десяти мережах усі операції були проведені чесно.

Експерти розділили результати на дві зони для зручності: зелену та червону. У зелену зону потрапили мережі, де було зафіксовано допустимий недолив (до 0,5%) або перелив палива. До червоної зони потрапили АЗС, де клієнтам заправили менше пального, ніж було сплачено.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У демократів паніка: Байдена таки просять піти 4 июля 2024

У Демократичній партії та ліберальних ЗМІ, що її підтримують, наростає тривога у зв'язку зі станом здоров'я та когнітивними здібностями 81-річного президента.

Дрони атакували пороховий завод у Тамбові - ЗМІ 4 июля 2024

Місцеві жителі зафіксували на відео "приліт" в районі заводу і додали, що це "не схоже на збитий безпілотник".

54-річна наречена Безоса вміє обирати луки, які вигідно підкреслюють її фігуру 4 июля 2024

Наречена одного з найбагатших людей світу, власника Amazon Джеффа Безоса, 54-річна Лорен Санчес вміє обирати луки, які вигідно підкреслюють її фігуру.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше