Стало відомо скільки коштує Starlink в Україні

1 декабря 2022

Скільки коштує Starlink в Україні — ціна, абонплата, деталі

Вимушені відключення електроенергії змушують українців шукати альтернативні джерела інтернету. Самі провайдери теж потрапляють під блекаути, звичайного мобільного інтернету надовго може не вистачити. Та й в умовах, які були днями, коли після обстрілів РФ зник зв'язок, потрібно в будь-якому випадку мати альтернативу. На порятунок приходить Ілон Маск та його Starlink. Bigmir.net вирішив нагадати про функціонал системи та розповісти нюанси її замовлення.

У чому сенс Starlink

Starlink замислювався як глобальна супутникова система для забезпечення високошвидкісним широкосмуговим доступом в інтернет. Він розрахований на місця, де зв'язок ненадійний, дорогий або повністю недоступний.

Перший запуск супутників під проект відбувся 22 лютого 2018 року. На даний момент на орбіті знаходяться 3271 супутник. Очікуваний термін служби кожного з них – 5 – 10 років.

Так виглядають супутники Starlink у небі - фото EPA/UPG
Так виглядають супутники Starlink у небі - фото EPA/UPG

26 лютого цього року Ілон Маск заявив, що Starlink став доступним нашій країні. 1 березня з'явилася інформація про доставку перших наземних терміналів.

Комплектація Starlink

Фото - itc.ua
Фото - itc.ua

Користувач на руки отримує супутникову антену та кріплення для неї, роутер, 30-метровий кабель, кабель живлення та кабель для підключення Ethernet.

Розміри антени 50 на 30 см. Вага із кабелем близько 4,2 кг. Характеристики роутера виглядають так:

  • Стандарти IEEE 802.11a/b/g/n/ac.
  • Діапазон 2,4 та 5 ГГц.
  • Протоколи безпеки WPA2 та WPA3.

Після включення комплекс налаштування робить сам. Користувачеві потрібно встановити програму з мобільних магазинів Google Play або App Store, зайти в неї та відстежувати процес. Реєстрація відбувається ще на етапі замовлення Starlink. Коли все пройде вдало, антена почне ворушитися у пошуках сигналу та замре в оптимальному положенні. Не варто дивуватися, якщо воно зміниться. Тому що йдуть коригування протягом дня.

Згідно з коментарями в мережі, антену краще розташовувати на відкритій місцевості. Розміщення на балконі не підійде. Якщо сигналу від супутника немає, з'явиться напис "Offline".

Швидкість інтернету залежить від обраного тарифного плану:

  • Basic - 50 - 250 Мбіт/сек.
  • Premium – 150-500 Мбіт/сек.

Фактично, людині потрібно створити свою Wi-Fi-сітку. Придумати для неї назву та пароль. Підв'язати картку для оплати. Іноді до України потрапляють термінали із створеною мережею Wi-Fi. Щоб її скинути, слід кілька разів від'єднати обладнання від розетки з інтервалом у кілька секунд.

Де придбати Starlink

Для замовлення необхідно зайти на сайт starlink.com. Там вам відразу потрапить на очі рядок для введення територіального розташування та кнопка "Замовити зараз".

Фото - starlink.com
Фото - starlink.com

Введіть Ukraine. Вас перекине на сторінку замовлення з таким супроводжуючим текстом:

"Starlink доступний для покупки в обмеженій кількості в деяких регіонах України. Щоб придбати Starlink, ви можете оформити замовлення нижче. Після того, як команда Starlink підтвердить, що ваша адреса знаходиться в регіоні, куди може доставити перевізник, ви отримаєте електронний лист для завершення замовлення. Доставка зазвичай займає 2-3 тижні після завершення замовлення.

75 доларів на місяць за обслуговування та 600 доларів за обладнання”.

Фото - starlink.com
Фото - starlink.com

 

Фото - starlink.com
Фото - starlink.com

 

Фото - starlink.com
Фото - starlink.com

До слова, абонплату за Starlink підняли з 60 до згаданих вище 75 доларів. Нова ціна має розпочати діяти з 29 грудня. Якщо інфляція не влаштовує користувача, він може відмовитись від передплати.

 

Фото - НВ
Фото - НВ

Для порівняння, на сайті для Польщі вказано абонплату 335 злотих, що дорівнює 74 доларам за обслуговування. Обладнання в Польщі коштуватиме 2720 злотих, що 602,74 долара. У США – 110 доларів на місяць за обслуговування та 599 доларів за апаратне забезпечення.

Також поширена практика, коли українці замовляють Starlink у найближчі сусідні країни.

Якщо ви про щось мріяли і довго вводили дані на сторінці замовлення, система покаже вам повідомлення про те, що сеанс закінчився. І доведеться спробувати знову.

 

Фото - starlink.com
Фото - starlink.com

Постскриптум про Starlink

Кабінет міністрів України затвердив документи про ввезення Starlink без мита та ПДВ. Уряд веде переговори про придбання нової великої партії комплексів для потреб країни. Крок повинен допомогти здешевити вартість апаратів та забезпечити ними людей та організації.

Нагадаємо, раніше bigmir.net писав про те, як зробити, щоб генератор не став шкідником.

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

"Вітаємо в вертикальному світі": Тарабарова показала перші кроки 11-місячної доньки (фото) 29 марта 2024

Співачка Світлана Тарабарова оголосила про радісну для її сім'ї подію: її молодша донька Поліна навчилася ходити.

Гвинтокрили і дрони, а тепер і ракети: ЗСУ використовують американську ППО Avenger 29 марта 2024

Американський зенітно-ракетний комплекс Avenger захищає небо в Донецькій області. Машина розрахована на боротьбу з ворожими гвинтокрилами та дронами

Хадід в кежуалі й елегантний Купер засвітилися під час романтичної прогулянки (фото) 29 марта 2024

49-річний актор Бредлі Купер та 28-річна модель Джіджі Хадід поки не зробили офіційної заяви про себе як пару на світському івенті чи гламурному хіднику.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ТОВ НВП Сеал 1.9
ТОВ НВП Сеал

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше