Снайпер-рекордсмен із СБУ розповів про свій унікальний постріл в окупанта

2 января 2024

Снайпер-рекордсмен із СБУ розповів про свій унікальний постріл в окупанта

Снайпер зі спецпідрозділу СБУ В'ячеслав Ковальський зміг зробити рекордний постріл за 3,8 км з української зброї з патроном, який він зробив сам. В'ячеслав відмінусував окупанта на Херсонщині, повідомляє ТСН.

Він знав, що ворог буде на точці, але не думав, що на такій відстані. Кілька росіян, за словами захисника, почувалися впевнено. А саме, стояли на повний зріст, думали, що їм нічого не загрожує, оскільки до лінії фронту було майже 4 км. Спочатку стрілки відправили дрон-бомбардувальник, орки розбіглися. В'ячеслав Ковальський зазначає, що не українці мають боятися росіян. А навпаки.

Після того самого його унікального пострілу, було кілька хвилин, щоб піти з позицій. Про точність зрозуміли, коли переглянули зняті кадри. До зазначеного моменту В'ячеслав зробив чимало пострілів на таку відстань на полігонах по статиці. По рухомій цілі - перший і одразу рекордний випадок.

У мирному житті В'ячеслав був професійним спортсменом F-класу, чемпіоном України та призером на міжнародних змаганнях. Тепер співробітник СБУ - рекордсмен світу. Він побив показник канадця, який вистрілив на 3,5 км. Напарник В'ячеслава, який коригує постріл, упевнений, що спрацювали математика з фізикою, спритність стрільця. І сама зброя. Що цікаво, йдеться про гвинтівку "Володар горизонту". Вона вітчизняного виробництва.

Розробник зброї - бригадний генерал військової контррозвідки СБУ Іван Лукашевич. Уперше він почав займатися далекобійними екземплярами в період АТО-ООС. Попередниця "Володаря" - гвинтівка "Манюня". Вона давала змогу вести вогонь по цілях на 2 км. На тій фазі війни окупанти дошкуляли нашим бійцям лазерними системами. Вони могли не тільки знаходити людей, а й випалювати зоровий нерв, сітківку. Тому потрібно було віддалятися.

"Володар горизонту" може мінусувати не тільки живу силу, а й бити по техніці. СБУ представила гвинтівку за 2 роки до повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що СБУ показала морський дрон "Мамай". 

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Блог про життя українською на "LooP" 14 октября 2024

L.org.ua — це український онлайн-ресурс, що ставить за мету надавати своїм читачам якісний, корисний і зрозумілий контент на різноманітні теми

Де купити корпус для підшипника? 11 октября 2024

Корпус являє собою спеціальний технологічний вузол, в який встановлюється підшипник. Він використовується для фіксації в заданому положенні валів обертання машин та виробничих механізмів

Перший айфон: рік випуску 8 октября 2024

Перший iPhone — пристрій, який змінив хід історії мобільних технологій, був випущений 29 червня 2007 року компанією Apple. Це був не просто черговий телефон, а революційний продукт

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

5 роддом  
5 роддом

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше