Теплові насоси: сучасні технології для опалення

30 января 2024

Вибір системи опалення будинку — це рішення, від якого значною мірою залежить комфортне проживання. Важливо, щоб вона була ефективною та економною. 

Теплові насоси: різновиди та особливості застосування 

Головна особливість теплового насоса полягає у тому, що він використовує відновлювані джерела енергії з навколишнього середовища. За типом ресурсу це обладнання поділяється на кілька основних видів:

  • аеротермальне— джерелом тепла є повітря;

  • геотермальне — використовує енергію землі;

  • акватермальне— працює, застосовуючи енергетичний ресурс води. 

Найпоширенішим видом теплових насосів є системи «повітря-повітря». Саме за таким принципом працюють побутові кондиціонери. Вони мають просту конструкцію, зручні у монтажі та експлуатації. Важливою перевагою є можливість їх встановлення практично у будь-якому приміщенні, незалежно від поверху. Адже це устаткування на відміну від інших видів теплового обладнання не потребує додаткових комунікацій. Недоліком аеротермальних насосів є залежність від температури повітря зовні, яка може суттєво знижуватися у холодну пору року. 

Геотермальні насоси використовують для обігріву тепло, що знаходиться у ґрунті, адже температура глибших шарів землі майже не змінюється незалежно від пори року. Таким способом можна отримати стабільне джерело теплової енергії. Однак слід враховувати, що монтаж системи «земля-повітря» є дуже трудомістким процесом, адже потребує укладання підземного контуру. Труби можна покласти горизонтально або вертикально, помістивши їх у спеціальний колодязь чи свердловину. Висока вартість даного обладнання та його встановлення компенсується з часом, адже потім не потребує ніяких витрат на паливо.  

Акватермальні насоси працюють, використовуючи тепло ґрунтових вод або відкритих водойм. Для їх встановлення потрібно прокласти систему труб. Щоб застосувати енергію водоносного шару слід пробурити одну або кілька свердловин. Їх кількість і глибина залежить від затребуваної потужності системи опалення. 

Теплові насоси можуть працювати і на інших джерелах енергії, зокрема на теплі, що виділяються під час технологічних процесів, на технічній воді тощо. 

Теплові насоси: основні переваги

Теплові насоси — це інноваційне обладнання, яка попри порівняно високу ціну має багато переваг порівняно з іншими категоріями опалювальних приладів. Багато моделей є універсальними щодо функціонального призначення. Вони забезпечують:

  • обігрів приміщень, використовуючи ресурси навколишнього середовища;

  • охолодження — є пристрої, які можуть працювати у зворотному порядку і виводити тепло з будинку назовні;

  • гаряче водопостачання — застосування теплових насосів дає можливість мати гарячу воду круглий рік, без застосування традиційних методів.

Крім цього теплові насоси перевершують звичайні опалювальні пристрої і за іншими критеріями. Вони мають високий рівень енергоефективності, адже віддають більше енергії ніж споживають. Теплонасоси дозволяють значно скоротити витрати на опалення, оскільки витрачають лише невелику кількість електроенергії і не потребують інших ресурсів для роботи. 

Велике значення має екологічна безпека теплових насосів, адже вони не здійснюють шкідливих викидів в атмосферу. Використання відновлюваних джерел енергії дозволяє заощаджувати енергоресурси. 

Теплові насоси виготовляють з використанням найсучасніших технологій, що дозволяє зробити їх функціонування максимально зручним, ефективним та довговічним. 

Великий асортимент теплових насосів різних видів пропонує інтернет-магазин Aqua-Life. У нас також ви можете отримати докладні інструкції щодо їх монтажу та експлуатації. 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Найвідоміші виробники твердопаливних котлів в Украіні 17 октября 2024

Найвідоміші виробники твердопаливних котлів в Украіні - корисні статті від Арма Люкс

Такси Мукачево — Львов: безопасное и надёжное межгородское такси 15 октября 2024

Поездка из Мукачево во Львов — это популярный маршрут среди тех, кто путешествует по Закарпатью. Такси становится одним из самых удобных способов передвижения, предлагая прямое сообщение и комфорт

Как выбрать идеальный рюкзак для длительных поездок на транспорте? 10 октября 2024

Как выбрать рюкзак для длительных поездок, который вместит все необходимое и не будет доставлять дискомфорт. Критерии выбора и полезные советы

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Охрімчук Тетяна  
Охрімчук Тетяна

Отзывов: 1

Романча Роман 5.0
Романча Роман

Отзывов: 1

Медікал Плаза 5.0
Медікал Плаза

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше