Трохи схожий на Bayraktar: з'явилися деталі про український далекобійний дрон

24 ноября 2023

Трохи схожий на Bayraktar: з'явилися деталі про український далекобійний дрон

Заступниця міністра стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр показала фото моделі нового українського БПЛА. За інформацією аналітиків, він максимально точно відповідає дрону від Укроборонпрому, який повинен мати дальність у 1000 км. Про це повідомляє defence-ua.com.

Раніше в мережу потрапили лише 2 фото з елементами фюзеляжу безпілотника. На фото Гвоздяр є відсилання до цих деталей - емблеми на носовій частині та напису "аз воздам" у районі двигуна. І до речі, перший погляд на модель відсилає на схожість із Bayraktar TB2. Але, незважаючи на схоже рішення в аеродинаміці, між БПЛА є значна різниця. Приміром, що український дрон набагато менший.

Bayraktar TB2 - фото defence-ua.com
Bayraktar TB2 - фото defence-ua.com

"І врешті-решт у цьому дроні було просто використано досить поширене аеродинамічне рішення, як, наприклад, у PD-2 від UkrSpecSystems. І найімовірніше, цей новий БПЛА займає проміжне положення за розміром між цими двома моделями дронів. Але найголовніше те, що саме ця модель має остаточно поставити крапку, чи є дрон від Укроборонпрому аналогом іранського літако-снаряда Shahed-136. Зокрема, одразу зазначалося, що він створюється, як багатофункціональна платформа, що концептуально означає можливість його використання у вигляді багаторазового дрона. А це вже зовсім інші й доволі високі вимоги до апарату, який має витримати тривалу експлуатацію.

Це вже робить його дорожчим за БПЛА, завданням якого є здійснити один єдиний у своєму житті політ і просто врізатися в ціль. Та й сам Shahed-136 вирізняється тим, що є відносно дешевим одноразовим дроном-камікадзе, який навіть не має шасі", - йдеться в матеріалі видання.

Bayraktar TB2 - фото defence-ua.com
Bayraktar TB2 - фото defence-ua.com

Водночас на моделі, опублікованій Ганною Гвоздяр, не видно оптико-прицільної станції або пілонів для розміщення малогабаритних боєприпасів. Бо при офіційно оголошеному корисному навантаженні в 75 кг може йтися тільки про них. Якщо знову згадувати про Bayraktar TB2, то під його корисне навантаження в 150 кг створювалася окрема гілка боєприпасів - MAM-C та MAM-L. Але загалом, у нас поки що йдеться про мініатюру й один ракурс.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Україні з'явився дрон-камікадзе "Мамонт". 

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Матрас-топпер 140х190 – удобство и поддержка для вашего дивана 8 октября 2024

Вы заметили, что ваш диван стал слишком мягким и не обеспечивает необходимую поддержку для спины? Решить эту проблему можно быстро и просто, добавив матрас-топпер

У Грузії намагаються оголосити імпічмент президентці 8 октября 2024

У жовтні минулого року президентці вже намагалися оголосити імпічмент за турне у підтримку євроінтеграції.

Які автомобілі підпадуть під заборону: нові вимоги для українських водіїв 8 октября 2024

Які автомобілі підпадуть під заборону: нові вимоги для українських водіїв

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Романча Роман 5.0
Романча Роман

Отзывов: 1

ФитКервс 5.0
ФитКервс

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше