Цілком синтетичний бензин продають за ціною 2800 євро літр

10 января 2023

Цілком синтетичний бензин продають за ціною 2800 євро літр

Бензин з нафти завжди вважався досить дорогим паливом, але так було доти, доки компанії не оголосили вартість "екологічного бензину". Йдеться про так звані вуглецеві-нейтральні види палива. Нещодавно компанія Zero Petroleum представила перший "чистий" бензин, який не має в собі копалин, повідомляє Testcoches.

Головною особливістю нового палива є той факт, що його можна використовувати у двигунах внутрішнього згоряння без доробок. Виробник стверджує, що в процесі виготовлення вуглець береться з повітря, а після спалювання він повертається в атмосферу. При цьому викиди вуглецю в атмосферу будуть меншими, ніж при виробництві продукту.

У компанії називають процес видобутку палива петросинтезом — що є промисловою варіацією процесу, на який до цього йшло близько 600 мільйонів років. Але є це паливо і ціна, яка є його головним мінусом. Так, за каністру 20 літрів у покупців просять 50 000 фунтів стерлінгів.

Водночас експерти зазначають, що поки що воно не розраховане на масового споживача. Запустити синтетичний бензин у повноцінне виробництво в компанії хочуть до 2027 року, коли воно стане доступнішим і ціна за літр не перевищуватиме 3 фунти стерлінгів.

Нагадаємо, що доки синтетичне паливо ще перебуває в процесі розробки та здешевлення, багатьох українських водіїв хвилює питання викопного палива, а точніше його ціни та наявності на АЗС у найближчому майбутньому.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

США перекинули групу винищувачів F-35 до Греції 27 сентября 2024

До Греції також прибули американські літаки-заправники KC-135. Навчання під керівництвом Об'єднаного авіаційного командування НАТО проходитимуть до 11 жовтня.

Зустріч давніх друзів: Пенелопа Крус пригорнула Джонні Деппа для милого селфі в Іспанії 27 сентября 2024

Голлівудські зірки Джонні Депп та Пенелопа Крус знайомі здавна. Щонайменше акторів обʼєднує спільна робота над фільмом "Кокаїн", який вийшов у світ у 2001-му. І, здається, відтоді обидва підтримують дружні стосунки.

Інсайдер розсекретив, хто та чому підштовхує королівську сімʼю до примирення з принцом Гаррі 27 сентября 2024

Інсайдер розсекретив, хто та чому підштовхує королівську сімʼю до примирення з принцом Гаррі Нещодавно Уельські привітали родича з днем народження

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ФитКервс 5.0
ФитКервс

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше