Ціни на пальне можуть досягти позначки 60 грн/літр вже у вересні

5 сентября 2023

Ціни на пальне можуть досягти позначки 60 грн/літр вже у вересні

Після повернення податків на пальне в Україні, ціни на бензин і дизель ось уже кілька тижнів продовжують неухильно зростати. Попри те, що з моменту повернення податків уже минуло більше ніж місяць, ціни досі мають потенціал зростання і вже цього місяця середній цінник на АЗС може сягнути 60 грн/л.

Про відповідні особливості ринку палива в Україні розповів директор Консалтингової групи "А-95" авторському матеріалі для "Дзеркала тижня".

Так, Куюн стверджує, що близько половини ринку палива в Україні належить операторам із "правильно" податковою орієнтацією, тому будь-які нові податки чи зміна зовнішньої кон'юнктури призводять до коливання цін. Якщо брати як точку відліку 14 червня, то на момент 29 серпня оптові ціни на бензин А-95 зросли до 13 грн/л, а дизпаливо на 13,25 грн/л.

За словами Сергія Куюна, потенціал зростання цін на паливо на АЗС не перевищує 2 грн/літр, тому говорити про те, що цінники на АЗС у вересні будуть на рівні 60 грн/літр палива поки що рано, але такий шанс все ж таки залишається. Водночас шанс зростання цін на пальне в Україні залишається з огляду на можливість зростання цін на нафту до $90 за барель.

Нагадаємо, що за минулі вихідні цінник зріс до 2 грн/літр.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Леся Нікітюк показала в своїх обіймах голоторсого чоловіка з тату на всю спину. Фото 7 октября 2024

Телеведуча Леся Нікітюк продовжує "лоскотати" цікавість своїх шанувальників. Зірка знову показалася в обіймах загадкового чоловіка.

З'явилися деталі сутички між Ніколасом Кармою і начальником ТЦК у Полтаві: версії учасників розійшлись 7 октября 2024

З'явилися деталі сутички між Ніколасом Кармою і начальником ТЦК у Полтаві: версії учасників розійшлись. Відео У ТЦК стверджуються, що пістолетом ніхто не погрожував

Хлопчику загрожує довічна інвалідність після того, як вчитель змусив його присідати 7 октября 2024

Дитині вигадали покарання у вигляді 1000 присідань.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше