У Telegram поширювався вірус через відео

24 июля 2024

У Telegram поширювався вірус через відео: що робити

В ESET виявили загрозу, націлену на користувачів месенджера Telegram для Android. Шкідливий компонент поширювали як відео через групи та чати в програмі.

EvilVideo рекламувався на підпільному форумі.

"У пості продавець показує скріншоти і відеотестування експлойта в загальнодоступному Telegram-каналі. Нам вдалося ідентифікувати цей канал, на якому був все ще доступний експлойт. Це дало змогу отримати шкідливий компонент для подальшої перевірки", - пояснив Лукаш Штефанко, дослідник ESET.

Аналіз шкідливого коду продемонстрував, що він вражав версії програми 10.14.4 і нижче. Зловред, імовірно, створили завдяки Telegram API. Оскільки з його допомогою можна завантажувати спеціально створені мультимедійні матеріали в Telegram.

"Найімовірніше, компонент відображає додаток для Android у режимі попереднього перегляду мультимедійного файлу, а не як вкладення. Після надсилання в чат загроза відображається як 30-секундне відео. За замовчуванням медіафайли, отримані через Telegram, завантажуються автоматично. Це означає, що користувачі з увімкненою опцією будуть автоматично завантажувати шкідливий компонент відразу після відкриття чату з ним. Якщо вимкнути цей параметр вручну, шкідливий компонент все одно можна завантажити, натиснувши кнопку для завантаження відео", - додають в ESET.

Фото - ESET
Фото - ESET

При спробі відтворення відео Telegram показує інформацію про те, що не може зробити цей крок. Але пропонує задіяти зовнішній програвач. Якщо людина натискає кнопку "Відкрити", то їй пропонується встановити шкідливий замаскований додаток.

"У зв'язку з небезпекою варто якнайшвидше оновити Telegram до актуальної версії, не завантажувати підозрілі програми на свій пристрій, а використовувати тільки перевірені додатки з офіційних магазинів. Крім того, варто стежити за дозволами, що надаються програмою, і встановити рішення для захисту ваших комп'ютерів і мобільних пристроїв від різних загроз", - резюмували аналітики.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Rafel RAT атакує застарілі версії Android, а зловмисники використовують Telegram для вимагання грошей у власників пристроїв. 

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Японія попрощалася з улюбленими пандами, які повернулися до Китаю 1 октября 2024

До Японії тварини приїхали ще в 2011 році й стали справжньою втіхою для країни, яка оговтувалася від страшного землетрусу і цунамі кілька місяців.

У Франції почався суд над Ле Пен за розкрадання коштів Європарламенту 1 октября 2024

Французькі ЗМІ зазначають, що перед судом постануть 27 людей, більшість з яких - члени Національного фронту і євродепутати.

Как выбрать гарнитур для маленькой кухни 1 октября 2024

Выбор гарнитура для небольшой комнаты может показаться непростой задачей. Ограниченное пространство требует не только функциональности, но и эстетического подхода

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

https://bactosfera.ua 5.0
https://bactosfera.ua

Отзывов: 1

ФОП Дюдюк Р. М. 5.0
ФОП Дюдюк Р. М.

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше