У ДСНС показали унікального робота для пожежогасіння (відео)

7 апреля 2023

У ДСНС показали унікального робота для пожежогасіння - відео

Останнім часом унікальна техніка з'являється не лише в українських військових, а й в українських рятувальників. Так, днями представники ДСНС показали у дії унікального робота Wolf R1. Інноваційного робота доставили на спеціальному причепі, де, крім самої техніки, знайшлося місце ще й для пожежних рукавів.

Тактичний робот на гусеничному ходу від компанії Alpha Robotics було передано київським рятувальникам ще у січні 2023 року. За цей невеликий термін автономний засіб для пожежогасіння вже встиг проявити себе при ліквідації масштабної пожежі на одному з київських складів. Маленькі розміри робота та велика потужність дозволяють ефективно застосовувати його навіть за великих пожеж на невеликих територіях.

Довжина робота складає 1,5 метра, ширина – 1,2 метра, а висота – 1,3 метра. Робот оснащений насосом на 2000 л/хв та лафетним стволом. Це дозволяє подавати воду на 65 метрів, а піну на 45 метрів. Платформа робота має тягове зусилля 4 тонни. Оператор робота здійснює контроль за допомогою дистанційного пульта.

Робот має 4 камери, а також може оснащуватися тепловізором і камерою кругового огляду. Щоб у процесі пожежогасіння оператор міг бачити, що відбувається довкола, робот Wolf R1 має систему очищення камер за допомогою стисненого повітря. У рух техніку наводить два електромотори на 7,5 кВт, а живлять їх літій-іонні батареї на 8,8 кВт * год.

Нагадаємо, що нещодавно ми також розповідали про військових роботів, які Естонія передала Україні для евакуації поранених із поля бою.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Ліків немає: Європою і США шириться смертельний вірус, який переносять комарі 1 октября 2024

Серед тих, хто має важкий перебіг захворювання, близько 10% помирають від гострої інфекції, ще близько 70-80% матимуть довгострокові неврологічні наслідки.

Цукерберг став четвертою людиною у світі зі статком понад $200 млрд 1 октября 2024

Цукерберг став четвертою людиною у світі зі статком понад $200 млрд

Прем'єр Хорватії назвав Путіна "каталізатором" розширення ЄС 1 октября 2024

Вторгнення РФ в Україну у 2022 році підштовхнуло більше країн до вступу в блок, пояснив Андрій Пленкович.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Fit Curves 5.0
Fit Curves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 1.8
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше