У Кабміні хочуть змусити водіїв примусово обмінювати права

1 октября 2022

У Кабміні хочуть змусити водіїв примусово обмінювати права

Нещодавно ми розповідали про те, що в Україні пропонують обмежити термін дії прав до 5-10 років, залежно від категорії, на яку було видано права. Окрім цього, новий законопроект Кабміну №8082 передбачає, що частину старих посвідчень водія на 30 років необхідно буде обміняти на нові десятилітні.

У КМУ запропонували провести обов'язкову заміну посвідчень водія до січня 2033 року незалежно від терміну дії документа на право керування транспортним засобом. Відповідно до законопроекту, права, які видані до дати ухвалення законопроекту, діятимуть, але не пізніше, ніж до 19 січня 2033 року.

Таким чином, якщо у водія вже є права на 30 років до 2050 року, то у разі ухвалення законопроекту він зможе проїздити з ними 10 років, після чого права обов'язково потрібно замінити (до 19 січня 2033 рок). Також усі права, які будуть видані після ухвалення законопроекту, діятимуть уже 5-10 років залежно від категорії.

Якщо говорити про конкретні терміни видачі прав, то вони становитимуть:

  • А1, А, В1, В, ВЕ - 10 років
  • С1, С1Е, С, РЄ, D1, D1Е, D, DЕ, Т - 5 років

Нагадаємо, що нещодавно ми розповідали про те, що в Україні планується змінити процедуру одержання прав права тепер будуть видавати максимум на 10 років.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

alyona alyona та Jerry Heil потягом поїхали на "Євробачення-2024": як артисток проводжали на конкурс 25 апреля 2024

Співачки також анонсували благодійний збір на відбудову України.

Садові гойдалки – затишний елемент садового дизайну 25 апреля 2024

Скажіть, а ви випадково не забули про таку важливу опцію садово-паркового дизайну, як садові гойдалки? Йдеться про міцний, зручний та якісний виріб з металу компанії ПК «Вогонь», який до того ж виглядає просто розкішно

Інна Мірошниченко розповіла, яку прийомну дитину вони шукають 25 апреля 2024

Дружина телеведучого Тімура Мірошниченка, юристка та блогерка Інна Мірошниченко розповіла, як просувається пошук їхньої майбутньої прийомної дитини.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше