У Швеції знову налагодять випуск автомобілів SAAB

26 июля 2023

У Швеції знову налагодять випуск автомобілів SAAB – що відомо

Автомобілі Saab стали справжньою легендою у 2000-х, але вже дуже скоро, на початку 2010-х років компанія збанкрутувала та перестала випускати автомобілі. Після цього компанію викупила компанія NEVS (New Electric Vehicle Sweden). На той момент компанія почала розробляти електричний Saab 9-3, який отримав назву 9-3EV. Водночас у серійне виробництво модель так і не пішла, повідмоляє insideevs.

Пізніше компанія Evergrande Group з Китаю купила контрольний пакет акцій і незабаром викупила NEVS. Щоб врятувати ситуацію та не допустити банкрутства компанії, NEVS заявила про розпуск 95% своїх співробітників. Водночас, щоб якось зберегти обличчя у компанії презентували свій проект Emily GT на початку 2023 року.

Новинка являє собою спортивний седан з потужним акумулятором на 175 кВт * год, який забезпечує автомобілю запас ходу 965 кілометрів. У рух автомобіль наводять 4 мотор-колеса. Розкриття подробиць про електрокар мало на меті залучення нових інвесторів у цей проект. Як не дивно, але цей план спрацював і тепер новий інвестор хоче викупити проект спортивного електрокара.

У договорі купівлі проекту моделі прописано, що виробництво планують запустити на заводі Троллхетан у Швеції. Про те, під яким брендом вийде автомобіль, поки невідомо, але офіційної інформації про відродження марки Saab поки ніде не звучало. Водночас можна сказати, що, судячи з опублікованих фото, новий електрокар чудово вписується в стилістику бренду і буде гідним спадкоємцем для Saab 9-5 Aero.

Нагадаємо, що раніше ми розповідали про те, як один зі старих Saab перетворився на цікаву копію бетмобіля.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Киянин розповів, як врятував водія фури у Києві, якому стало погано за кермом 5 октября 2024

"Голова звисала з вікна": киянин розповів, як врятував водія фури у Києві, якому стало погано за кермом. Відео Уважність та навички юнака допомогли запобігти трагедії

Квіткова показала початок своїх африканських пригод 5 октября 2024

Квіткова показала початок своїх африканських пригод

Масштабна повінь в Боснії і Герцеговині: загинуло 14 людей 5 октября 2024

Рятувальні служби у містах Ябланиця і Киселяк поінформували, що вночі у місцевих жителів зникла електроенергія та мобільний зв’язок.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

5 роддом  
5 роддом

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше