Україна отримала від Данії водні комплекси: у чому їхня користь на війні

19 ноября 2023

Україна отримала від Данії водні комплекси: у чому їхня фішка на війні

Військово-морські сили ЗСУ отримали від Данії автономні гідрографічні комплекси. Вони стануть у нагогоді для виявлення підводних об'єктів. У них є багатопроменевий ехолот.

Можна знімати рельєф дна для обізнаності щодо ситуації в підводному просторі.

"Головне завдання багатопроменевого ехолота - збирати точні дані про морське дно і морське середовище. Потім їх можна обробляти і використовувати для створення та оновлення морських карт і планшетів для підтримки безпечної навігації в цьому районі. Отримана батиметрична інформація дає змогу дізнатися глибини дна зі щільністю через кожен сантиметр. Відповідно, ми можемо знати наявні підводні перешкоди, обрати правильні місця стоянки наших плавзасобів, варіанти проходу, маршрути переходів суден", - каже начальник гідрографічної служби ВМС ЗС України капітан 1 рангу Роман Гончаренко.

Фото - Армія Inform
Фото - Армія Inform
Фото - Армія Inform
Фото - Армія Inform

Такі комплекси використовуються в портах і закритих водних акваторіях. Можна отримати інформацію від 1024 променів.

"Цей безекіпажний надводний комплекс виробництва Maritime Robotics (Норвегії), спеціальне обладнання комплексу, зокрема багатопроменевий ехолот SeaBat T51, виробництва компанії Teledyne Marine (Данія), що є одним із провідних виробників гідролокаторів та ехолотів різних типів, а також навігаційного обладнання. Він значно посилить спроможності у вивченні морського дна, що подекуди має вирішальне значення для безпеки мореплавства та захисту довкілля", - додав капітан.

Завдяки технології 800 кГц можна проводити зйомку з досить високою деталізацією і з широкою смугою охоплення. Декларується гнучкий нижній діапазон частот 350-430 кГц.

"Автономне керування сонаром зі штучним інтелектом спеціально створене для SeaBat T51 - це унікальна інновація SeaBat забезпечує надійні дані та роботу гідролокатора без допомоги рук, що дає змогу підвищити ефективність знімання за меншого навантаження на оператора. Ехолот надає безпрецедентну інформацію про топографію морського дна і в такий спосіб виводить отримання батиметричних даних на абсолютно новий рівень", - наголосили у ВМС ЗСУ

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що воїни ППО показали, як мобільні вогневі групи тренуються збивати дрони окупантів.

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Как выбрать идеальный рюкзак для длительных поездок на транспорте? 10 октября 2024

Как выбрать рюкзак для длительных поездок, который вместит все необходимое и не будет доставлять дискомфорт. Критерии выбора и полезные советы

Глава Сил безпеки Ірану зник безвісти після поїздки до Бейрута - ЗМІ 8 октября 2024

Ісмаїл Каані приїхав до Бейруту після знищення глави Хезболи. Після ударів наприкінці минулого тижня він на зв'язок більше не виходив.

Матрас-топпер 140х190 – удобство и поддержка для вашего дивана 8 октября 2024

Вы заметили, что ваш диван стал слишком мягким и не обеспечивает необходимую поддержку для спины? Решить эту проблему можно быстро и просто, добавив матрас-топпер

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

https://bactosfera.u a/ 4.5
https://bactosfera.u a/

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше