Українські інженери перетворили ГАЗ-24 на комплекс РЛС для ЗСУ

23 декабря 2022

Українські інженери перетворили ГАЗ-24 на комплекс РЛС для ЗСУ - відео

Українські інженери не перестають дивувати дедалі цікавішими проектами для ЗСУ. Цього разу майстри з Харкова створили унікальну "Волгу", яку в ході низки доробок перетворили на справжню РЛС. Відео з мобільною розвідувальною станцією на базі старого радянського авто опублікував блогер Special Kherson Cat в Twitter

Спочатку автомобіль переробили в пікап, зрізавши задню частину салону та створивши відкритий майданчик для перевезення вантажів. Після цього, у вантажний відсік, що вийшов, встановили спеціальну опору з телескопічною стійкою, яка в складеному стані знаходиться в горизонтальному положенні і не заважає пересуванню автомобіля.

При розгортанні антени автомобіль фіксують за допомогою чотирьох опор, а саму антену закріплюють тросами. Після цього конструкція може бути повністю розгорнута та піднята на кілька метрів нагору. Підсумкове призначення авто залишається таємницею. Так, подібний автомобіль можна використовувати як ретранслятор, для підтримки зв'язку, так і як станцію посилення сигналу для БПЛА.

На кузові автомобілі видніється шильдик волонтерської організації "Пекельна кухня". Ці хлопці вже не раз про себе заявили допомагаючи військовим з різним спорядження та їжею.

"У нас є кухня, пекарня, СТО для ремонту військових машин, генераторів і дронів, ми купуємо автомобілі, військову амуніцію тощо", - розповів в інтерв'ю виданню DOU співзасновник організації Євген Горошко.

Нагадаємо, що раніше ми писали про інженера, який створює недорогі прилади нічного бачення для ЗСУ.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

O.Torvald випустили пісню про мобілізацію і звернулись до українців 19 мая 2024

"Нам теж страшно, але з часом ранок знову стане добрим": O.Torvald випустили пісню про мобілізацію і звернулись до українців Реліз відбувся напередодні набуття чинності нового закону

Нова технологія активного шумоподавлення з ШІ дозволяє виділити певні звуки та прибрати всі зайві 19 мая 2024

Нова технологія активного шумоподавлення з ШІ дозволяє виділити певні звуки та прибрати всі зайві

США відкрили постійну військову базу спецназу у Польщі 19 мая 2024

База Miron Camp розташована всього за 250 кілометрів від кордону з Україною. Її відкрили на постійній основі.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше