Українські інженери представили новий дрон "Мураха" - на що він здатний

23 января 2024

Українські інженери представили новий дрон "Мураха" - на що він здатний

Тернопільські інженери винайшли та виготовили новий наземний дрон під назвою "Мураха". Цей мінітранспортер на гусеницях був створений для максимального використання свого простору. Його невеликі сітчасті стінки з чотирьох сторін дозволяють транспортувати на передову не тільки боєзапаси для стрільців або мінометів, а й водні баки, термоси з гарячою їжею, або просто продукти, розміщені в коробках. Позаду з передових позицій безпілотник може безпечно перевозити поранених бійців.

За інформацією "Суспільного Тернопіль", вага дрону становить лише 350 кілограмів, але він може перевозити до тонни вантажу. Це значення важливо, особливо в порівнянні зі звичайними легковиками. Цей невеликий і компактний транспортний засіб здатний пройти відстань 15 кілометрів. Звичайно, такий показник реальний при безперешкодному проходженні радіо- та відеосигналу.

Загалом на повністю зарядженому акумуляторі, який може складатися з однієї або двох батарей об'ємом 6,8 або 13,6 кВт, дрон може подолати відстань 30-40 кілометрів. Цього достатньо для кількох рейсів із передової до стабілізаційного пункту чи іншого безпечного місця, де поранених можуть евакуювати медики, а потім повернутися з необхідним вантажем для військових.

Проект "Роботизовані комплекси" заявляє, що близько 80% компонентів дрону вироблено в Україні. Наразі проводиться робота над створенням ще меншого наземного дрону, який буде вчетверо меншим і легшим.

"Мураха" була розроблена з орієнтацією на мирне використання. На цій платформі фермери після бойових дій можуть встановити обприскувач для полів з резеурвуаром на 500 літрів і розпилювачами для обробки сільськогосподарських культур від шкідників. Завдяки своїй легкій масі та гусеничній ходовий транспортер надає мінімальний тиск на ґрунт.

У сезон збору ягід або фруктів цей транспортер може бути використаний для тягання 5-6 візочків із ящиками, куди можна вкласти врожай для подальшого транспортування. Очікується, що вартість такого аграрного комплексу буде в межах 620-650 тисяч гривень, але це залежить від конфігурації, зокрема, потужності акумулятора та додаткового обладнання для конкретних сільськогосподарських завдань.

Нагадаємо, що нещодавно для військових створили ще один наземний, але цього разу вже колісний дрон Sirco

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Как эффективно избавиться от алкоголизма? 16 октября 2024

Алкоголизм – серьезная проблема, как для самого алкозависимого, так и для членов его семьи. Прежде всего, важно понять, что алкогольная зависимость – это не просто дурная привычка, это упорное заболевание

Такси Мукачево — Львов: безопасное и надёжное межгородское такси 15 октября 2024

Поездка из Мукачево во Львов — это популярный маршрут среди тех, кто путешествует по Закарпатью. Такси становится одним из самых удобных способов передвижения, предлагая прямое сообщение и комфорт

Сколько электроэнергии расходует кондиционер 12 BTU? 10 октября 2024

Узнайте, сколько электроэнергии потребляет кондиционер 12 BTU. Разбор факторов, влияющих на энергопотребление, советы по экономии и ответы на частые вопросы.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Olvica.net 4.8
Olvica.net

Отзывов: 1

Леново  
Леново

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше