В умовах відключення світла в Україні шахраї виманюють доступ до Telegram

30 ноября 2022

Відключення світла в Україні: шахраї виманюють доступ до Telegram

Через блекаути сайти та чат-боти ДТЕК та Yasno стали вельми популярними не лише серед звичайних українців, а й шахраїв. Зловмисники вигадали спосіб для своєї вигоди. Про це повідомляє ain.ua.

Зокрема, вони під виглядом підписки на чат-бот Yasno намагаються отримати доступ до особистих даних користувачів, серед яких Telegram-аккаунт. Про випадок розповів мешканець столиці. У чат житлового комплексу хтось скинув посилання нібито на чат-бот Yasno. Чоловік перейшов за ним і побачив ознаки підробки. Хоча бот обіцяв "зручний доступ та оповіщення про вимкнення світла". Для таких преференцій потрібно було поділитись своїм номером телефону. З його допомогою шахраї хотіли зламати доступ до Telegram. Тому що потім запитувався код доступу до програми.

Фото - ain.ua
Фото - ain.ua

 

Фото - ain.ua
Фото - ain.ua

Киянину пощастило, бо в нього налагоджено двофакторну автентифікацію. Тому спроба злому не увінчалася успіхом.

Окремо по темі варто зазначити, що айтішники з Master of Code Global створили UA Anti Spam Bot. Він корисний тим, що видаляє повідомлення шахраїв з посиланнями на фейкові ресурси енергетичних сервісів. Цей чат-бот видаляє не лише такі пости, а ще ті, де нібито обіцяють грошову допомогу людям. Він автоматично шукає коментарі за ключовими словами "ДТЕК", "Yasno" та іншими.

Нагадаємо, раніше bigmir.net писав про те, як зробити, щоб генератор не став шкідником.

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

В Угорщині назвали допомогу НАТО Україні "божевільною місією" 8 мая 2024

Будапешт традиційно виступає проти військової допомоги Києву і планує "залишитися осторонь", заявив глава МЗС Петер Сіярто.

Зендея на Met Gala 2024 підкорила двома яскравими фантазійними образами. Фото 8 мая 2024

27-річна актриса Зендея, яку сміливо можна назвати новою іконою стилю, була однією з тих зірок, чиєї появи на хіднику Met Gala цього року очікували найбільше. І вона не примусила на себе чекати, з'явившись однією з перших.

Топ-5 причин дбати про гормональне здоровʼя: розповідає ендокринологиня 8 мая 2024

Гормони відіграють важливу роль у вашому загальному здоров’ї, як наслідок, існує широкий спектр ознак і симптомів, які можуть сигналізувати про гормональний дисбаланс. Ці ознаки або симптоми залежатимуть від того, які гормони чи залози не працюють належним чином саме у вас.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Роды 2.5
Роды

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше