24 июля 2026
Google представила спосіб підтвердження користувачами своєї особистості для входу в систему та відновлення облікового запису за допомогою короткого селфі-відео. Для запобігання спробам підробки функція використовує перевірку автентичності, порівняння облич, шифрування та існуючі системи безпеки Google.
Джерело зображення: Solen Feyissa/unsplash.com
Новою функцією можна скористатися, коли інші способи відновлення облікового запису недоступні. Для цього користувач повинен заздалегідь записати коротке селфі-відео.
Ця функція розроблена як альтернативний варіант відновлення облікового запису, а не як заміна існуючим методам, таким як номери телефонів, електронні листи, ключі доступу або контакти для відновлення.
Для її налаштування необхідно перейти в розділ «Безпека та вхід» свого облікового запису Google, вибрати опцію «Запис селфі-відео» та слідувати інструкціям, відповідно до яких потрібно дивитися в камеру, виконуючи кілька простих рухів головою. Якщо у комп'ютера немає камери, можна перенести процес відеозапису на інший пристрій за допомогою QR-коду.
У разі втрати доступу до свого облікового запису користувачу буде запропоновано записати ще одне коротке селфі-відео. Google порівняє нову відеозапис з раніше збереженою в обліковому записі, і якщо обличчя співпадуть, доступ до облікового запису буде відновлено.
Google заявила, що нова система входу з використанням селфі-відео побудована з застосуванням безлічі заходів безпеки для запобігання підміні. Замість порівняння знімків, процес входу в систему вимагає від користувачів виконання заданих рухів, що підтверджують, що відео записується в режимі реального часу. За словами компанії, це дозволить захиститися від спроб зловмисників отримати доступ до облікових записів за допомогою підроблених фотографій або дипфейків, створених за допомогою ШІ.
На додаток до порівняння селфі-відеозаписів та перевірки автентичності, Google також використовує існуючі системи виявлення підозрілих спроб входу в систему.
За словами компанії, відео зберігається в зашифрованому вигляді і використовується тільки для входу в систему, якщо користувачі не виберуть інший спосіб. При цьому його можна в будь-який момент видалити з налаштувань свого облікового запису Google.
На даний момент нова функція доступна окремим користувачам, включаючи власників облікових записів Google Workspace, дитячих облікових записів та акаунтів, які беруть участь у програмі Google Advanced Protection Program.
Хочеш дізнатися більше — читай відгуки
← Вернуться на предыдущую страницу
Водопостачання Києва посилять: уряд виділив нові генератори 5 ноября 2026
Водопостачання Києва посилять: уряд виділив нові генератори
У Росії заявили про наближення НАТО до кордонів 5 ноября 2026
У Москві звинуватили Альянс у розширенні на схід і заявили про наміри залучити до нього Україну, Молдову та Вірменію.
Ірена Карпа показалася в спортзалі та пояснила, навіщо займається 5 ноября 2026
Письменниця та співачка Ірена Карпа заселфилася в тренажерному залі та розказала, що мотивує її займатися.Фото вона виклала в Insta-сторіс...