В Україні активізувалися шахраї, які крадуть гроші через Telegram

10 мая 2023

В Україні активізувалися шахраї, які крадуть гроші через Telegram

В Україні шахраї вирішили наплодити в Telegram підроблені чат-боти банків для обкрадання людей. Користувачам радять подвоїти свою пильність. Про це заявила заступник директора Української міжбанківської асоціації платіжних систем ЄМА Олеся Данильченко, передає Оглядач.

За словами Данильченко, зловмисники навчилися домальовувати сині галочки верифікації.

"Рекомендую: якщо ви раніше не користувалися банківськими чат-ботами, якщо не можете розрізнити, не впевнені в цьому, то краще скористатися якимись іншими варіантами сервісів. Наприклад, можна зайти в інтернет-банкінг", - пояснила вона.

Проблема з Telegram полягає в повільній реакції з боку сервісу. Боти шахраїв продовжують ще деякий час існувати, навіть у разі, коли банк подав заявку на блокування.

Данильченко також додала, що зараз змінилася пропорція жертв фішингу. На цей прийом здебільшого стали потрапляти люди, які перебувають за кордоном. В Україні впровадили фільтрацію доменних імен. Але за кордоном вона не діє.

"Тобто всі провайдери за "чорним" списком перевіряють і не дають можливість громадянам потрапити на фішинговий сайт. Зловмисники тепер таргетують свою рекламу про фішингові сайти на громадян, які перебувають за кордоном", - сказала Олеся Данильченко.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що періодично на адресу Telegram почали з'являтися звинувачення у зв'язках зі спецслужбами країни-терориста. Провідні українські айті-експерти прокоментували ситуацію навколо месенджера. 

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Стало відомо про що серіал "Оленя" і чому одна з найгучніших новинок стала тригером для глядачів Netflix 2 мая 2024

Про що серіал "Оленя" і чому одна з найгучніших новинок стала тригером для глядачів Netflix Від нього був в шоці навіть Стівен Кінг

37-річна Іванна Онуфрійчук показала догляд за обличчям та тілом під час вагітності 2 мая 2024

Колишня телеведуча Іванна Онуфрійчук, яка незабаром вперше стане мамою, розказала про свій догляд.

Стало відомо у чому секрет краси зірки "Друзів" Дженніфер Еністон 2 мая 2024

"Ні" алкоголю, тренування 15-15-15 та дієта 16:8: у чому секрет краси зірки "Друзів" Дженніфер Еністон Акторка намагається зберегти природну красу

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Центр Групп 3.2
Центр Групп

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше