В Україні дозволять забирати кинуті авто у власників без рішення суду

7 ноября 2023

В Україні дозволять забирати кинуті авто у власників без рішення суду

Майже в кожному українському дворі є один або кілька покинутих автомобілів, при цьому з роками ці авто стають справжньою нерухомістю, яка може створювати серйозні проблеми для оточуючих. Так, авто, що гниє, небезпечне не тільки саме по собі, але і є місцем потенційних кримінальних елементів, що ставить комфорт проживання у дворі поряд з такою машиною під велике питання.

Сьогодні комунальні служби нічого не можуть зробити з такими авто, але ситуацію спробували змінити депутати, подавши законопроект №10204 до Верховної Ради. Документ авторства депутата Гривка Сергія передбачає появу процедури відчуження покинутих автомобілів, які стоять без руху на вулицях міст та селищ понад 3 роки.

Відповідно до положень законопроекту, підтвердженням того, що транспортний засіб не має власника або його власник невідомий, слугуватиме факт знаходження транспортного засобу на об'єкті благоустрою населеного пункту в нерухомому стані протягом не менше трьох років. Трирічний термін відповідає загальному строку позовної давності у цивільному праві і є достатнім для того, щоб засвідчити фактичну відмову (внаслідок байдужого та безгосподарного ставлення до майна, яке до того ж завдає шкоди суспільству) власника транспортного засобу відповідного об'єкта власності, - сказано у законопроекті [/citate]]

Після того, як авто визнають безхазяйним, відповідна комісія повинна буде знайти власника, який записаний у Єдиному державному реєстрі. Якщо це не вдалося, авто продадуть з державного аукціону, а гроші за машину зберігатимуться на депозитному рахунку в банку протягом 10 років. Якщо власник зацікавлений у збереженні авто, він будь-якої миті може припинити процедуру визнання авто безхазяйним.

Нагадаємо, що свого часу ми розповідали що можна зробити з покинутим автомобілем біля двору.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Сучасне обладнання для тваринництва 10 октября 2024

Обладнання для тваринництва вкрай важливе для ефективного функціонування будь-якої ферми. Адже саме воно допомагає створити оптимальні умови по утриманню та догляду за тваринами

Сколько электроэнергии расходует кондиционер 12 BTU? 10 октября 2024

Узнайте, сколько электроэнергии потребляет кондиционер 12 BTU. Разбор факторов, влияющих на энергопотребление, советы по экономии и ответы на частые вопросы.

Дружина Остапчука розповіла, за що платить в родині вона, а за що - чоловік 8 октября 2024

Остапчук про виховання майбутнього сина

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Olvica.net 4.8
Olvica.net

Отзывов: 1

https://bactosfera.u a/ 5.0
https://bactosfera.u a/

Отзывов: 2

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше