В Україні розширили список категорій авто для навчання людей з інвалідністю

18 января 2024

В Україні розширили список категорій авто для навчання людей з інвалідністю

МВС України запустило пілотний проект з навчання людей з інвалідністю на категорію посвідчення водія C1 у місті Дніпро, повідомили у відомстві. Ця ініціатива надає інвалідам додаткові можливості у сфері працевлаштування.

Пілотне навчання, яке вже розпочалося у Дніпрі, надає теоретичну підготовку обсягом 74 години та практичну підготовку обсягом 58,5 години. Учні освоюватимуть навички водіння на спеціально обладнаному автомобілі Ford Transit з ручним керуванням.

Категорія C1 дозволяє керувати автомобілем із повною масою від 3,5 до 7,5 тонни. Цей дозвіл особливо важливий для керування вантажівками. Навчання включає і практичну роботу в автошколі, що створює додаткові можливості для людей з інвалідністю.

Люди з інвалідністю також мають можливість отримати посвідчення водія категорії В, що дозволяє керувати автомобілями з масою до 3500 кг і кількістю пасажирських місць до 8 (не рахуючи водія).

Навчання доступне для осіб з порушенням опорно-рухового апарату, а також з порушенням функцій слуху та зору за наявності медичної довідки форми № 083/о, дійсної на момент подання документів.

Для вступу необхідно надати копії паспорта громадянина України, облікової картки платника податків, медичної довідки форми № 083/о, а також фотографію розміром 3,5×4,5 см. Раніше в Україні відкрилися п'ять автошкіл для людей з інвалідністю, запрошуючи бажаючих отримати права водія категорії С1.

Нагадаємо, що нещодавно ми розповідали про хто в Україні має можливість отримати права за спрощеною процедурою.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Як зробити водопровідну воду безпечною та смачною 22 октября 2024

Пити воду щодня в достатній кількості — це головна умова хорошого самопочуття та міцного здоров’я. Проте рідина в крані, що надходить в дім від централізованого водопостачання, далека від ідеальної за складом

Як без проблем відкрити свій бізнес у Польщі? 21 октября 2024

Для всіх, хто хоче зайнятися власним бізнесом є гарна новина: рекомендуємо звернутися до фахівців компанії GLS Law Company, яка допоможе відкрити фірму в Польщі

Как эффективно избавиться от алкоголизма? 16 октября 2024

Алкоголизм – серьезная проблема, как для самого алкозависимого, так и для членов его семьи. Прежде всего, важно понять, что алкогольная зависимость – это не просто дурная привычка, это упорное заболевание

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Леново 5.0
Леново

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше