В Україні схвалили новий закон про захист прав споживачів

14 июня 2023

В Україні схвалили новий закон про захист прав споживачів: що важливо знати

Верховна Рада України оновила під європейські норми закон про права споживачів. Проект було зареєстровано ще в жовтні 2021 року. Перше читання відбулося приблизно через рік. Відтоді текст доопрацьовували. Про це повідомляють на сайті itd.rada.gov.ua. 

Про головні зміни по пунктах:

  • Визначаються поняття маркетплейс і прайс-агрегатор (прим. ред. - торговельний майданчик і сервіс порівняння продукції). Органам контролю дозволено закривати інтернет-магазини, які приховують інформацію про товари. Також є можливість блокування доступу до їхніх сайтів після безпосереднього звернення до провайдера.
  • Якщо певній речі потрібен ремонт, який триватиме понад 2 тижні, або вона взагалі не може бути відремонтована, то її можна обміняти на таку саму/аналогічну за її наявності. Споживач має право отримувати компенсацію або повернення грошей, якщо бачить дефекти товару після сервісного обслуговування.
  • Люди можуть організовувати громадські об'єднання споживачів. Такі організації наділені правом проводити експертизи ринку, подавати судові позови про порушення споживчих прав. Вони звільнені від судових зборів у всіх інстанціях. Деякі спори можна буде вирішувати за межами суду. Мова про випадки, коли вартість проблемної продукції/послуги до 50 тис грн. Це ситуації з порушенням гарантії або умов доставки, відмова в обміні.
  • За недобросовісну торгівлю та агресивну комерційну політику передбачено покарання. Вводити в оману, обіцяючи виграш, якого насправді немає, тиснути на клієнта нав'язливими листами/дзвінками/візитами додому не вийде.

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

91-річна Джоан Коллінз із голими плечима та в паєтках з'явилася на івенті в Лондоні 3 октября 2024

Британська акторка Джоан Коллінз 1-го жовтня відвідала благодійний захід у Лондоні.

Заріцька показалася за катанням на сапборді 3 октября 2024

Фронтвумен гурту Kazka Олександра Заріцька останні теплі дні цього року проводжає водними розвагами у столиці. В сторіс свого Instagram вона показалася за катанням на сапборді.

Російський додаток Rutube зник з Google Play 3 октября 2024

Представники Rutube підтвердили, що додаток тепер можна встановити лише у США, назвавши це "кумедною плутаниною".

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

https://bactosfera.u a/ 4.9
https://bactosfera.u a/

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше