В Україні винайшли механізм для дистанційного вогню

13 января 2023

В Україні винайшли механізм для дистанційного вогню

У Сумському державному університеті розробили проект роботизованої платформи для управління стрілецькою зброєю. Завдяки цій ідеї воїни зможуть перебувати подалі від бойових дій. Все відбувається дистанційно. Про це повідомляє suspilne.media.

"За допомогою цього ми можемо встановлювати кут, необхідний для зміни кута обстрілу позицій ворога. І, власне, вертикальна вісь для можливості повторення рельєфу місцевості, для того, щоб у нас приціл залишався паралельно до лінії горизонту в будь-якій ситуації", - пояснив старший викладач кафедри "Технологія машинобудування" Іван Дегтярьов.

Поки що платформа існує у вигляді прототипу і має мінімальну собівартість. До її створення доклали руку кілька кафедр закладу.

"Основа для цієї платформи - стандартні, здебільшого, деталі, редуктори покупні, мотори і, власне, конструкційний матеріал - це профільні труби, листи, які вирізали за допомогою лазерного різання, і зварювали теж власноруч за допомогою електрозварювання", - додав Дегтярьов.

Встановлювати платформу будуть на квадроцикл для доставки в необхідну точку. Будь-яка стрілецька зброя підходить для оснащення. Основою для роботизованого помічника стали напрацювання минулого винаходу.

"Нами було розроблено систему для дистанційного керування німецьким кулеметом ФГ-42. Це була станина, на якій закріплювалися мотори, і електроспуск. І був пульт оператора з проводом 20 метрів. І оператор міг з укриття вести вогонь і бачив зображення на екрані з тепловізійного прицілу, який встановлювався безпосередньо на кулеметі", - сказав студент кафедри КСУ Денис Стриженок.

Нагадаємо, раніше bigmir.net писав про те, що в Україні розробили технологію прогнозування масованих обстрілів. 

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Зеленський перейшов на матюки. Ахтем Сеітаблаєв розповів про суперечку на зніманнях фільму через гімн України у 2012 роціРежисер розкрив своє ставлення до президентаЛюди 27 сентября 2024

Зеленський перейшов на матюки. Ахтем Сеітаблаєв розповів про суперечку на зніманнях фільму через гімн України у 2012 році Режисер розкрив своє ставлення до президента

У Києві на Оболоні на гарячому затримали пенсіонера, який збував зброю 27 сентября 2024

У Києві на Оболоні на гарячому затримали пенсіонера, який збував зброю. Подробиці і фото "Бізнесмену" загрожує до семи років позбавлення волі

ТБ LG почали показувати рекламу на заставках 27 сентября 2024

ТБ LG почали показувати рекламу на заставках

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Fit Curves 5.0
Fit Curves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше