В Україні засвітився рідкісний фінський броньовик ХА-180

23 сентября 2022

В Україні засвітився рідкісний фінський броньовик ХА-180

Нещодавно у мережі з'явилися перші фото фінських бронетранспортерів під назвою ХА-180, які також відомі під назвою Pasi чи Sisu. На цей час невідомо, яка саме країна передала ці броньовики в Україну, оскільки, крім Фінляндії, цей автомобіль також є на озброєнні армії Естонії та низки інших країн.

Фото було опубліковано у Twitter-акаунті Ukraine Weapons Tracker.

Враховуючи забарвлення автомобіля, можна припустити, що машина все ж таки прибула з Фінляндії, оскільки такий камуфляж якраз використовують для техніки місцевих збройних сил. Бронетранспортер XA-180 створили ще на початку 1980-х на замовлення фінського уряду. У військах він мав зайняти місце радянських БТР-80.

Базою для будівництва фінського броньовика стала вантажівка Sisu SA-150. Крім Фінляндії, бронетранспортер також поставлявся в такі країни як Естонія, Норвегія, Ірландія та Швеція. За весь час було випущено приблизно 1000 таких автомобілів, з яких близько 400 знаходяться на озброєнні фінської армії.

У рух цей БТР наводить дизельний двигун Valmet 611 DSBJA з турбіною на 236 к.с. Він дозволяє БТРу розвивати швидкість до 100 км/год по шосе. БТР плаваючий, а його швидкість руху по воді становить 9 км/год. У базовій версії автомобіля може поміститися 14 десантників, а у розширеній – 16. Скільки таких бронетранспортерів передали ЗСУ – не повідомляється.

Нагадаємо, що нещодавно ми розповідали про австралійські БТР Bushmaster, які зараз допомагають ЗСУ.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

США замінять передані Україні Bradley новою версією БМП 1 мая 2024

M2A4E1 є найбільш сучасною та живучою версією Bradley завдяки інтеграції системи активного захисту Iron Fist.

Стало відомо де зараз і який вигляд мають сини Ірини Білик, між якими 16 років різниці у віці 1 мая 2024

Де зараз і який вигляд мають сини Ірини Білик, між якими 16 років різниці у віці. Фото Старший син активно підтримує українців за кордоном та часто ходить на мітинги

Режисер фільму "20 днів у Маріуполі" Мстислав Чернов розповів про постійні погрози після здобуття "Оскара" 1 мая 2024

Режисер фільму "20 днів у Маріуполі" Мстислав Чернов розповів про постійні погрози після здобуття "Оскара" Він також поділився негативними аспектами популярності

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Эпицентр 0.5
Эпицентр

Отзывов: 1

ТОВ НВП Сеал 1.9
ТОВ НВП Сеал

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше