Вчені запропонували дешевий і швидкий спосіб польоту на Марс

25 декабря 2014

Вчені зі США та Італії запропонували свій спосіб подорожі на Марс, який може навіть скоротити час польоту до Червоної планети. Результати своїх досліджень автори опублікували на ресурсі препринтів arXiv.org, а коротко з ними можна ознайомитися на сайті Scientific American.

Найбільш вигідний час для польоту космічного корабля із Землі на Марс зумовлений особливим взаємним розташуванням двох планет. Це призводить до того, що такий політ можливий під час вузького стартового вікна раз на 26 місяців.

Вчені захотіли піти від такого обмеження, запропонувавши переміщатися по так званій траєкторії Гомана-Ветчинкіна. Ця еліптична траєкторія передбачає перехід між двома орбітами - з низькою (Землі) на високу (Марса).

Як пояснюють вчені, маневр включає в себе прискорення корабля у двох точках траєкторії: при відході з низької орбіти і на вході на високу орбіту.

Іншими словами, замість вильоту до місця зустрічі з Марсом на певній точці орбіти, космічні апарати будуть виводитися на орбіту, аналогічну планетній, рухатися по ній з меншою швидкістю і чекати, поки тяжіння Марса саме не затягне корабель до потрібної точки.

Таким чином, новий підхід дозволить відмовитися від спалювання тонн палива, необхідного при уповільненні корабля (для потрапляння в потрібну точку орбіти).

Хочешь узнать больше - читай отзывы

tsn.ua

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Грузії посилили закон про "іноагентів" в останньому читанні - ЗМІ 17 мая 2024

"Порушникам" скандального закону тепер загрожуватиме штраф у розмірі 1800 доларів, пише Грузия Online.

Ілюзіоніста Девіда Копперфільда звинуватили у домаганнях 17 мая 2024

Ілюзіоніста Девіда Копперфільда звинуватили у домаганнях

Дженніфер Лопес укотре за 7 тижнів з'явилася на публіці без Аффлека - інсайдер розказав, що відбувається 17 мая 2024

Зіркове подружжя Дженніфер Лопес та Бен Аффлек, які ще рік тому були в очах фанатів ідеальною парою, здається, проходять кризу у стосунках.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Романча Роман 5.0
Романча Роман

Отзывов: 1

Италия вогс 5.0
Италия вогс

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше